Steaua se întoarce cu un rezultat bun din Cehia. Gigi Becali are nemulțumiri

Data publicării:
steaua dupa praga

 

Echipa lui Laurenţiu Reghecampf, care a surprins prin titularizarea lui Alexandru Tudorie în banda stângă, în locul lui Hamroun, a început mai bine şi a ratat prima ocazie în minutul 4, când Stanciu a reluat cu capul centrarea excelentă a lui Momcilovic. Portarul cehilor, Bicik, a avut un reflex pe măsură şi a reuşit să respingă.

Replica Spartei a venit imediat. Dockal a tras cu latul din interiorul careului, dar execuţia sa a fost pe direcţia lui Niţă, care a prins uşor. Portarul vicecampioanei României a avut intervenţia meciului, în minutul 30, când l-a blocat providenţial pe Lafata, care a trimis din apropiere mingea venită de pe partea stângă.

După ce Bicik a respins şutul de la distanţă al lui Stanciu, arbitrul a lăsat jocul să continue la o fază la care steliştii au cerut penalty, în urma unui duel între Konate şi Momcilovic, cehii au deschis scorul. În minutul 35, Sural a înscris cu o lovitură de cap, în urma cornerului executat de Dockal de pe partea stângă.

Golul primit i-a afectat pe jucătorii lui Reghecampf, care au terminat prima repriză în corzi. Steaua a ieşit cu greu din propriul careu, iar Konate şi Lafata au ratat ocazii mari de a dubla avantajul gazdelor înainte de pauză.

În partea a doua, Golubovic şi Stanciu au ratat marile ocazii de egalare, înainte ca acelaşi Stanciu, de departe cel mai bun stelist la Praga, să înscrie cu un sfert de oră înainte de final, cu o execuţie impecabilă dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.

S-a terminat 1-1, iar Steaua aşteaptă cu optimism manşa a doua, care se va disputa miercuri, 3 august, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Gigi Becali, nemulțumit de Aganovic și Tudorie. Hamroun revine la lot

Chiar dacă s-a declarat mulţumit de scor şi de evoluţia lui Stanciu, Becali nu s-a sfiit să îi critice aspru pe Aganovic şi Tudorie. În stilul caracteristic, patronul roş-albaştrilor a analizat prestaţia celor doi şi a ajuns la concluzia că echipa trebuie întărită, dar doar în măsura în care va avea garantată prezenţa măcar în grupele Europa League.

"Eu m-am convins pentru totdeauna, dacă nu ai valoare nu poți câștiga la fotbal. Nu ai cum. Noi am avut 15-20 de min când am jucat fotbal, dar când ajungea mingea la Tudorie și Aganovic se stingea focul. De ce l-am luat pe Aganovic? Că am zis că e bun. De ce l-am băgat pe Tudorie? Lui Aganovic îi era frică de minge. Lui Tudorie îi era frică că-l mușcă mingea. Ca în orice meserie, mai ales la fotbal îți trebuie bărbăție. Jucătorii cărora le e frică e greu să devină fotbaliști. Noi n-am fost în apele noastre, totuși nu ne-au dominat clar. Altă echipă putea să ne dea 4 sau 5-0 în seara asta", a spus Becali, la Digi Sport.

Subiectul "Hamroun" a fost şi el abordat, iar patronul Stelei pare să fi revenit la sentimente mai bune faţă de algerian. Acesta va fi reprimit la prima echipă, însă zilele îi sunt numărate: sunt şanse mari ca transferul în Qatar să se materializeze, chiar dacă informaţiile Digi Sport indică faptul că arabii nu sunt dispuşi să ofere mai mult de 2,5 milioane de dolari.

"Hamroun a fost penalizat pentru ceea ce a făcut, dar asta nu înseamnă că o să-l ținem pe coclauri. Știm că Aganovic nu face față și știm că Tudorie nu face față. Avem deja și niște repere care contează foarte mult. Ce facem, îi dăm banii degeaba? El va juca și în campionat și în celelalte meciuri. Va juca pentru că poate vine o echipă și dă 5 milioane pe el", a spus Becali, pentru ca apoi să dezvăluie că sunt şanse mari ca algerianul să plece. În măsura în care se va realiza transferul, Becali e decis să investească în câteva mutări importante, astfel încât să facă performanţă: "Cred că o să dea ăia banii pe Hamroun. Cred că săptămâna care vine nu are timp să mai joace. Vin banii, trebuie să cumpărăm jucători neapărat. Fără valoare nu poți juca fotbal. Jucătorii îi aduc dacă ne calificăm în play-off și intrăm în EL. Altfel, la revedere".

Citiți mai multe informații despre planurile patronului stelist pe digisport.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri