Un fotbalist legendar și-a anunțat retragerea din activitate

Data publicării:
Los Angeles Galaxy Training & Press Conference

Steven Gerrard, fostul căpitan al echipei de fotbal FC Liverpool și al selecționatei Angliei, și-a anunțat joi retragerea din activitatea sportivă, punând astfel capăt unei cariere profesioniste de aproape două decenii, informează BBC, citată de Agerpres.

Liverpool v Crystal Palace - Premier League
Foto: Guliver/GettyImages

„După recentele speculații din presă referitoare la viitorul meu, pot să confirm retragerea mea ca jucător profesionist de fotbal”, a scris Gerrard într-un comunicat.

Steven Gerrard a disputat 710 meciuri (186 de goluri) pentru FC Liverpool, cu care a câștigat opt trofee majore, între care și Liga Campionilor, în 2005, an în care s-a clasat pe locul al treilea în cursa pentru trofeul Balonul de Aur. De asemenea, el a îmbrăcat de 114 ori tricoul selecționatei Angliei, pentru care a înscris 21 de goluri.

În anul 2015, Gerrard a plecat în Statele Unite, la echipa Los Angeles Galaxy, unde a evoluat până în prezent. Mijlocașul englez a disputat ultimul meci oficial pe 7 noiembrie, în play-off-ul Ligii profesioniste nord-americane de fotbal (MLS).

„Mă simt norocos că am experimentat atât de multe momente semnificative în cursul carierei mele. Am avut o carieră incredibilă și sunt recunoscător pentru fiecare clipă petrecută la FC Liverpool, selecționata Angliei și Los Angeles Galaxy”, a mai precizat Steven Gerrard în comunicatul său.

Recent, Gerrard a declinat o ofertă de a antrena echipa engleză de liga a treia Milton Keynes Dons.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri