VIDEO. Rezultatele meciurilor din etapa a 3-a a Europa League

Data publicării:
uefa-europa-league-hymne-officiel 1

 

Grupa Stelei. Surpriza din Danemarca
EUROPA LEAGUE. Steaua - Rio Ave 2-1, scor final. Rusescu a reușit dubla, Dell Valle a marcat pentru portughezi

Dinamo Kiev a pierdut la scor de neprezentare în Danemarca. Aalborg le-a egalat astfel la puncte pe Steaua şi pe campioana Ucrainei şi păstrează şanse mari de calificare în primăvara europeană.

Dinamo Kiev a suferit prima înfrângere în grupele Europa League. Aalborg a deschis scorul în debutul meciului. Enevoldsen a speculat o eroare a defensivei ucrainene. Capitanul Iarmolenko a irosit o ocazie mare, după ce a scăpat la limita ofsaidului. Oaspeţii au mai avut o ocazie. Portarul Larsen s-a opus egalării, la tentativa lui Lens. La vestiare s-a intrat cu avantaj de două goluri pentru Aalborg. Thomsen a finalizat o acţiune perfectă a nordicilor. Iarmolenko a fost ghinionistul serii - nu l-a invins pe goalkeeperul advers nici in partea secunda. (Thomsen a ratat cu puţin ţinta spre finalul partidei, dar s-a revanşat imediat. A făcut 3-0 în primul minut al prelungirilor din pasa lui Frederiksen. Cu acest succes, Aalborg a adunat 6 puncte în grupă, la fel ca Steaua şi Dinamo Kiev, dar rămâne pe locul 3 din cauza golaverajului. Portughezii de la Rio Ave sunt ultimii în clasament.

Celtic Glasgow (Scoţia) - Astra Giurgiu (România) 2-1
Tottenham-Asteras. Duelul românilor nu a mai avut loc

Vlad Chiricheş a fost rezervă, iar Dorin Goian a lipsit din cauza accidentării în ceea ce putea fi duelul românilor din Europa League. Tottenham i-a învins cu 5-1 pe grecii de la Asteras. Argentinianul Lamela a dat un gol de poveste.

Londonezii conduceau deja cu 1 la 0, după reușita lui Kane. Echipa lui Chiricheș, la care românul a fost doar rezervă, a marcat la foc automat și după pauză. Lamela și-a trecut în cont dubla. Kane l-a imitat pe colegul său câteva minute mai târziu, apoi a bifat hattrickul.

Tot el a reuşit performanţa să încaseze şi un gol pe final. Intrat în poartă după eliminarea lui Lloris, Kane s-a bâlbâit la lovitura liberă din care Asteras a marcat golul de onoare pe White Hart Lane. S-a terminat 5-1, iar pentru Tottenham a fost prima victorie în grupa C după două remize la rând.  

Tătărușanu a câșigat duelul cu Raț

Ciprian Tătăruşanu a câştigat duelul cu Răzvan Raţ din Europa League. Fiorentina a învins-o pe PAOK Salonic cu 1 la 0 şi este ca şi calificată în 16-imile de finală.

Fiorentina a reusit a treia victorie in grupa K. Cu Tătăruşanu titular, toscanii s-au impus la Salonic în faţa lui PAOK, la care Raţ a fost integralist. Bernardeschi, de la oaspeţi, a ratat o ocazie rarisimă. Vargas nu l-a iertat însă pe Glykos pe finalul reprizei şi a deschis scorul pentru Fiorentina. Peruanul putea face dubla în partea a doua, dar a nimerit bara. Pe final, Raţ l-a pus încercare pe Tătăruşanu cu un şut deviat, iar PAOK - Fiorentina s-a terminat 0-1.  

Victorie categorică pentru Salzburg

Red Bull Salzburg a luat avans în grupa Astrei. Austriecii s-au impus cu 4 la 2 în meciul cu Dinamo Zagreb şi au trei puncte în faţa principalelor candidate la calificarea în faza eliminatorie.

Atacul celor de la FC Salzburg a strălucit şi în meciul cu Dinamo Zagreb. Brazilianul Alan a deschis scorul un sfert de oră. Până la pauză, tot Alan a majorat diferenţa pe tabelă. Croaţii au fost de nerecunoscut şi în partea secundă. Andre Silva l-a învins pe portarul advers şi scorul a luat proporţii. Alan şi-a trecut în cont hattrickul şi Salzburg conducea campioana Croaţiei cu 4 la 0. Dinamo Zagreb s-a trezit târziu, Ademi a redus din handicap cu zece minute înainte de final. Henriquez a marcat ultimul gol al meciului, iar Salzburg s-a impus cu 4 la 2. Austriecii sunt pe primul loc în grupa D, la egalitate de puncte cu Celtic. Dinamo Zagrev este a treia, iar Astra a rămas singura echipă cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri.

Rezultatele meciurilor etapei a 3-a din Europa League: 

Miercuri, 22 octombrie 

GRUPA L 
Metalist Harkov (Ucraina) - Legia Varşovia (Polonia) 0-1
A marcat: Duda (28)  

Joi, 23 octombrie, ora 22:00 

GRUPA A 
Villarreal (Spania) - FC Zurich (Elveţia) 4-1

Borussia Moenchengladbach (Germania) - Apollon Limassol (Cipru) 5-0

GRUPA B 
Torino (Italia) - HJK Helsinki (Finlanda) 2-0

FC Brugge (Belgia) - FC Copenhaga (Danemarca) 1-1

GRUPA C 
Tottenham Hotspur (Anglia) - Asteras Tripolis (Grecia) 5-1

Partizan Belgrad (Serbia) - Beşiktaş Istanbul (Turcia) 0-4

GRUPA D
Celtic Glasgow (Scoţia) - Astra Giurgiu (România) 2-1

Red Bull Salzburg (Austria) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 4-2

GRUPA E 
Estoril Praia (Portugalia) - Dinamo Moscova (Rusia) 1-2 

PSV Eindhoven (Olanda) - Panathinaikos Atena (Grecia) 1-1

GRUPA F 
Inter Milano (Italia) - AS Saint-Etienne (Franţa) 0-0

Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) - FC Qarabag (Azerbaidjan) 0-1

Joi, 23 octombrie, ora 20:00 

GRUPA G

HNK Rijeka (Croaţia) - Feyenoord Rotterdam (Olanda) 3-1

Standard Liege (Belgia) - FC Sevilla (Spania) 0-0

Grupa H

FC Krasnodar (Rusia) - VfL Wolfsburg (Germania) 2-4

Lille OSC (Franţa) - Everton (Anglia) 0-0

GRUPA I

Slovan Bratislava (Slovacia) - Sparta Praga (Cehia) 0-3

Young Boys Berna (Elveţia) - SSC Napoli (Italia) 2-0

GRUPA J

Aalborg BK (Danemarca) - Dinamo Kiev (Ucraina) 3-0

Steaua Bucureşti (România) - Rio Ave (Portugalia) 2-1

GRUPA K

Dinamo Minsk (Belarus) - Guingamp (Franţa) 0-0

PAOK Salonic (Grecia) - Fiorentina (Italia) 0-1

GRUPA L

Trabzonspor (Turcia) - Lokeren (Belgia) 2-0

 Vezi toate golurile și fazele cele mai importante pe Digisport.ro  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri