Violențe în Brazilia, după înfrângerea surprinzătoare în fața Germaniei (scor 1-7)

Data publicării:
incidente brazilia

Potrivit presei braziliene, în Sao Paolo, imediat după încheierea partidei, mai mulţi suporteri dezamăgiţi de prestaţia naţionalei şi-au răzbunat nervii pe străzi. Aceştia au devastat un magazin şi au incendiat mai multe autobuze.

Câteva incidente au fost şi în Rio. Mai mulţi suporteri care au urmărit meciul pe celebra plajă Copacabana s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

Autorítăţile braziliene spun însă că incidentele de după meci au fost exagerate de presă. Mai mult, ei acuză grupurile de anarhişti că au profitat de înfrângerea echipei naţionale pentru a instiga la violenţă, iar pentru asta s-ar fi folosit de fotografii şi videoclipuri de la proteste mai vechi.

În timpul meciului cu Germania, brazilienii au fost în stare de şoc. De nenumărate ori şi-au pus mâinile la ochi ca să nu vadă cum înscriu pe bandă rulantă jucătorii antrenaţi de Joachim Low. Au tot sperat în minuni, dar la scorul de 5 - 0 pentru Germania şi-au dat seama că echipa Braziliei va suferi o înfrângere umilitoare.

„Am tot sperat, dar meciul propriu zis m-a şocat. Nu mă aşteptam la aşa ceva”, a spus unul dintre suporteri.

„Este un dezastru, un adevărat dezastru. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Un dezastru. Nu am cuvinte să descriu”, a spus un alt suporter.

În toate marile oraşe ale ţării, jandarmii au rămas pe străzi până spre dimineaţă, supraveghindu-i pe suporterii dezamăgiţi, şi oprindu-i, de mai multe ori, când aceştia au vrut să-şi exprime furia în stradă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri