Cine este Kim Rasmussen, antrenorul care a pregătit câștigătoarele Ligii Campionilor la handbal feminin

Data actualizării: Data publicării:
kim2

Unul dintre principalii artizani ai marii performanțe bifate de către CSM este Kim Rasmussen. Antrenorul danez a spus că a întâmpinat mari probleme în actualul sezon în a forma o echipă de top.

„Am știut de la bun început că o voi antrena pe câștigătoarea Ligii Campionilor, dar au avut loc atât de multe evenimente în cadrul clubului nostru care mi-au făcut aproape imposibilă misiunea de a forma o echipă cu aceste jucătoare extraordinare”, a spus Rasmussen, care apoi a completat ușurat: „Dar, am reușit!”.

Rasmussen (43 de ani) a fost și selecționerul Poloniei, alături de care a jucat de două ori în semifinalele Campionatului Mondial, în 2013 și în 2015. Sub comanda lui, polonezele nu au reușit în nicio ocazie să ajungă în ultimul act și, mai mult, a pierdut de fiecare dată finala mică: în 2013 cu Danemarca, iar în 2015 cu România.

Kim Rasmussen va pleca mai mult ca sigur la finalul acestui sezon, chiar dacă a câştigat Liga Campionilor. Oficialii grupării bucureştene nu au demarat încă discuţiile pentru prelungirea contractului danezului şi acesta are oferte de la reprezentativele Danemarcei, Ungariei şi Suediei.

Rasmusen a început cariera de antrenor în 1990, lucrând cu echipe de tineret. După aceea, şi-a petrecut opt ani la cârma formaţiei daneze Lyngby HK.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri