CSM Bucureşti, în finala Ligii Campionilor la handbal!

Data actualizării: Data publicării:
CSM BUCURESTI

FOTO: digisport.ro

Rezultat extraordinar pentru CSM Bucureşti. În direct la Digi Sport, româncele au făcut un meci istoric şi s-au calficat în finală Ligii Campionilor. Handbalistele antrenate de Kim Rasmussen au fost de neoprit în disputa cu Vardar Skopje şi s-au răzbunat pentru înfrângerile suferite în faza grupelor.

Jelena Grubisici a făcut minuni în poarta CSM-ului - a reuşit paradă după paradă şi Oana Manea a dus scorul la un nesperat 7 la 1. Macedonencele au mai redus din diferenţa, dar la pauză au fost conduse cu 14 la 9. Grubisici a încântat şi în startul actului secund şi pentru mai bine de 9 minute Vardar a înscris un singur gol.

Şi Aurelia Brădeanu a ridicat în picioare fanii români prezenţi la Budapesta. A înscris două goluri de poveste.


CSM Bucureşti a câştigat fără drept de apel, cu 27 la 21 şi, la primul sezon european va juca finală Ligii Campionilor.

„Părerea mea e că ele au intrat cu gândul că suntem pierzătoare noi, asta a fost părerea mea de la bun început, dar lupta s-a dat pe teren, noi am fost mult mai motivate, încrezătoare şi am adus o victorie minunată”, a declarat Oana Manea.

În finală de la Budapesta, CSM Bucureşti va juca cu Gyor. Campioana Ungariei a învins-o pe Buducnost cu 21 la 20. Cristina Neagu a marcat şase goluri pentru muntenegrence, dar Gyor şi-a adjudecat victoria la limita.

CSM Bucureşti este, astfel, prima echipă românească, după Oltchim, care ajunge în finala Ligii Campionilor.

În 2010, echipa din Râmnicu Vâlcea era învinsă în ultimul act de Viborg. La acea vreme, sistemul competiţional era însă diferit şi campioana se decidea după două partide.

Acum, CSM Bucureşti se află în faţa unui meci de totul sau nimic. Adversara din finală, Gyor, este însă extrem de puternică.

Campioana Ungariei benficiază de avantajul propriului teren. În acest sezon, CSM şi Gyor s-au întâlnit în două rânduri şi în faza grupelor, iar unguroaicele au câştigat ambele partide, 24-22, la Bucureşti şi 28-22, în Ungaria.

Finala Ligii Campionilor, CSM Bucureşti - Gyor, se joacă în direct la Digi Sport 1, mâine, de la ora 18:45. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri