Handbal. CSM Bucureşti ratează calificarea în finala Ligii Campionilor

Data actualizării: Data publicării:
csm bucuresti handbal

CSM Bucuresti a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal. Româncele vor juca în finala mică împotriva Buducnost, duminică, de la ora 16:15, în direct la Digi Sport 1. În marea finală se vor confrunta Vardar Skopje și Gyor.

CSM Bucureşti a început rău meciul şi a primit două goluri în primul minut de joc. După un prim gol reuşit de Gullden, Vardar s-a desprins la un neverosimil 7-1 în min. 8. CSM s-a apropiat la patru goluri, 5-9 (13), dar campioana Europei a fost în continuare de nerecunoscut pe ambele faze, atac şi apărare, ratând şi trei aruncări de la 7 metri în prima repriză (toate apărată de Suslina), iar Vardar s-a desprins la 11 goluri, 19-8, în min. 24, relatează digisport.ro.

Finalul primei părţi a fost ceva mai bun pentru campioana României, care a redus din ecart, intrând la pauză cu un pasiv de opt goluri, 13-21. Apărarea a fost la un nivel foarte slab în prima repriză, primind nepermis de multe goluri, 21 la număr. La ultima fază înainte de pauză, Khmyrova a primit direct cartonaş roşu, pentru fault la Martin, scăpată pe contraatac.

După pauză, CSM s-a apropiat la şapte goluri, 16-23 (35), dar apoi a urmat o nouă perioadă slabă şi Vardar s-a dus la 27-17 (38). Au urmat trei goluri la rând ale echipei antrenate de Per Andre Johansson, scorul devenind 27-20 (40), însă aceasta a rămas cea mai mică diferenţă de pe tabelă, ratările şi erorile comise de jucătoarele noastre fiind în continuare prea multe. Abia în minutul 54 diferenţa s-a redus la şase goluri, 28-34, prea târziu pentru a mai spera la ceva. Vardar s-a impus meritat cu 38-33.

CSM Bucureşti nu a reuşit să repete performanţa de anul trecut, dar rămâne cu o realizare remarcabilă, prezenţa la turneul final al competiţiei, iar în sezonul viitor va fi favorită la câştigarea trofeului, după întăririle pe care le va primi în vară (Cristina Neagu, Amanda Kurtovic, Nathalie Hagman, Marit Malm Frafjord şi recuperarea danezei Line Jorgensen).


Actualizare 20.16. Final de meci. CSM București ratează calificarea în finală. Scor final CSM-Vardar, 33-38.

Actualizare 20.12. Mai sunt două minute până la final. CSM-Vardar, scor 31-37.

Actualizare 20.00. CSM-Vardar, scor 23-32. Diferența crește din nou la nouă puncte.

Actualizare 19.50. CSM-Vardar, scor 20-27.

Actualizare 19.43. CSM-Vardar, scor 14-23 în a doua repriză.

Actualizare 19.23. S-a încheiat prima repriză. CSM-Vardar, scor 13-21.

Actualizare  19.20. CSM-Vardar, scor 11-20.

Actualizare 19.10. CSM-Vardar: 8-18. Început dezastruos pentru românce. Au ratat până acum două lovituri de la 7 metri.

Actualizare 18:45. A început partida dintre CSM București și Vardar Skopje.

Actualizare 17:55. Gyor s-a calificat în finala Ligii Campionilor, acolo unde o poate avea adversară pe CSM București. Cristina Neagu a tras echipa după ea, dar Buducnost n-a reușit să producă surpriza și a ratat, pentru al doilea an la rând, calificarea în finala Ligii Campionilor.

Tigroaicele sunt gata să repete isprava de anul trecut, când s-au impus cu 27-21, într-un meci în care plecau cu şansa a doua.

Este întotdeauna greu să aperi trofeul Ligii Campionilor, iar Vardar este favorită în meciul cu noi. Eu am totuşi cea mai experimentată echipă din lume. La acest meci apărarea e cheia pentru că au multe jucătoare care trag bine la poartă”, a spus Per Johansson, antrenor CSM București.

Jucătoarele au înţeles perfect mesajul suedezului.

Va fi importantă apărarea şi poarta. Dacă reuşim aceste lucruri contra lui Vardar avem o şansă mare. Ne trebuie un joc în viteză ca să câştigăm împotriva lor”, a spus Isabelle Gullden, CSM București.

Dacă și anul ăsta jucăm fără presiune, cu ambiție și degajate, totul va fi bine și facem un meci bun”, a completat Oana Manea, CSM București.

Înainte de începerea final four, Carmen Martin a primit deja premiul pentru cea mai bună extremă dreapta a competiţiei. Cristina Neagu, care va evolua din sezonul viitor la CSM, a fost declarată cel mai bun inter stânga.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri