Cum a luat naștere CSM București, noua campioană a Europei la handbal feminin

Data actualizării: Data publicării:
CSM BUCURESTI logo 2

CSMB promovează disciplinele, ramurile sportive, cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Centrul de Copii și Juniori CSM București reprezintă una din prioritățile conducerii administrative, de a acorda tinerilor bucureșteni, dar nu numai, posibilitatea practicării sportului de masă.

Echipa de handbal este susținută financiar de Consiliul General al Capitalei și joacă meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă CFR Rapid, cu o capacitate de 1.500 de locuri.

În iarna anului 2014, CSM București a anunțat că, începând din sezonul 2014-2015, dorește să devină o echipă importantă care să evolueze în Liga Campionilor EHF Feminin, ceea ce s-a și întâmplat, performanța culminând cu adjudecarea Ligii Campionilor.

CSM București este prima echipă românească de handbal feminin care ajunge la o astfel de performanță. Este cu atât mai lăudabil cu cât CSM Bucureşti se află la prima participare din istorie în Liga Campionilor. CSM Bucureşti este, de altfel, prima echipă românească, după Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a reușit să ajungă în finala Ligii Campionilor. Era o performanţă foarte mare însuși faptul că a ajuns în Final Four-ul competiţiei.

CSM Bucureşti nu face performanță doar la handbal. Clubul a câştigat în acest an Challenge Cup, primul trofeu european la nivel de cluburi din istoria voleiului feminin. În semifinale şi în finală, echipa din România a reuşit să bată de patru ori din tot atâtea ocazii echipele turce Bursa, respectiv Trabzon.

Challenge Cup este a treia competiţie valorică a continentului, după Liga Campionilor şi CEV Cup.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri