EURO handbal | România - Danemarca 17-21

Data actualizării: Data publicării:
handbal euro romania danemarca

Echipa naţională de handbal va juca meciul pentru locurile 5-6 la Campionatul European. Adversară îi va fi Germania. În partida decisivă pentru calificarea în semifinale, România a pierdut la 4 goluri în faţa Danemarcei, în condiţiile în care avea nevoie de un egal ca să meargă mai departe.

handbal euro romania danemarca

În Grupa Principală 2 a EURO, Norvegia a obţinut încă de ieri calificarea în semifinalele competiţiei. A obţinut punctaj maxim, 10 puncte, după ce a învins cu 35-24 echipa Cehiei, în ultimul meci din grupă. Norvegia este deţinătoarea titlurilor de campioană europeană şi campioană mondială.

Lupta pentru locul al doilea a fost câştigată de Danemarca. Aceasta a învins cu 21-17 România şi s-a calificat în semifinalele Campionatului European. În clasamentul final al Grupei Principale 2, Norvegia are 10 puncte, Danemarca - 7 puncte şi România - 6 puncte.

Mai multe informaţii aici

În primăvară, în turneul pre-olimpic, România a învins Danemarca. Înaintea meciului din această seară, Klavs Bruun Jorgensen, selecţionerul danez, spunea că echipa sa este pregătită pentru întâlnirea cu româncele şi, în special, cu Cristina Neagu, scrie digisport.ro. „Sper să avem mai mult control decât atunci. Ştiam şi atunci că Neagu va fi o jucătoare dominantă şi mereu am avut problema asta cu ea, ne înscrie multe goluri. Va fi similar şi acum, dar sper să putem să o oprim mai bine. E principalul pericol, după mine e cea mai mare jucătoare din lume", a spus tehnicianul.

Cristina Neagu a avut în meciul cu Danemarca una dintre cele mai slabe evoluţii ale ei la echipa naţională. A înscris doar 3 goluri din 13 aruncări la poartă.

S-au jucat şi ultimele meciuri din Grupa Principală 1. Olanda s-a calificat în semifinale, după ce a învins Spania cu 29-24 şi a adunat 8 puncte.

Locul al doilea, care înseamnă şi calificarea în semifinale, a fost ocupat de Franţa care a învins Serbia (28-21) şi are tot 8 puncte. Pe locul 3, cu 7 puncte, s-a clasat Germania care a învins Suedia cu 28-22. 

Germania şi România se întâlnesc vineri, în meciul pentru locurile 5-6. Prima semifinală a Campionatului European se dispută între Olanda şi Danemarca, iar cea de a doua între Norvegia şi Franţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri