Federația Română de Handbal protestează la Federația Internațională

Data actualizării: Data publicării:
nationala de handbal foto cristina neagu facebook

Federația Română de Handbal își exprimă dezamăgirea față de decizia Federației Internaționale de Handbal privind alegerea țării care va organiza Turneul de Calificare la Jocurile Olimpice din 2016, grupa a II-a. FRH consideră că România avea cel mai bun dosar pentru această candidatură, îndeplinind cu prisosință toate condițiile necesare organizării unui astfel de turneu, conform regulamentelor IHF”, se arată într-un comunicat dat publicității de forul național.

FRH consideră că performanțele sportive ale lotului național de senioare al României la recent încheiatul Campionat Mondial din Danemarca, clasarea pe locul al treilea, „ar fi îndreptățit țară noastră să obțină această candidatură”.

Suntem surprinși de faptul ca niciuna dintre țările clasate pe locurile doi, trei și patru la Campionatul Mondial nu au primit acest drept, organizarea fiind acordată unor țări cu performanțe sportive inferioare. Federația Română de Handbal își exprimă astfel public nemulțumirea față de decizia Comitetului Executiv al IHF”, se precizează în comunicat.

IHF nu a făcut încă anunțul oficial legat de gazdele turneelor preolimpice, acesta fiind așteptat în zilele următoare.

România (locul 3 la CM 2015), Danemarca (locul 6 la CM 2015), Uruguay (locul 3 în America) și Muntenegru (locul 4 la CE 2014) se vor bate pentru două locuri, turneul Grupei a 2-a fiind programat în perioada 17-20 martie 2016.

România a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin 

La CM 2015, România a învins Danemarca în sferturile de finală, cu scorul de 31-30, după prelungiri, iar Muntenegru a dispus cu 23-21 de Danemarca, în faza grupelor. Danezele s-au revanșat în meci pentru locurile 5-8, învingând Muntenegru cu 28-20. Uruguay nu a participat la Mondial.

Celelalte două turnee preolimpice, care vor avea loc și ele în aceeași perioadă, vor reuni echipele Olandei (locul 2 la CM 2015), Franței (locul 7 la CM 2015), Japoniei (vicecampioana Asiei) și Tunisiei, vicecampioana Africii, toate în Grupa 1, formațiile Poloniei (locul 4 la CM 2015), Rusiei (locul 5 la CM 2015), Suediei (locul 3 la CE 2014) și Mexicului (locul 4 în America), în Grupa a 3-a.

Sunt deja calificate șase echipe la Olimpiada de anul viitor, Brazilia, ca echipă gazdă, Norvegia (campioana europeană), Angola (campioana Africii), Argentina (vicecampioana Americii, învinsă de Brazilia), Coreea de Sud (campioana Asiei) și vicecampioana europeană Spania, după ce Norvegia a cucerit titlul mondial.

Citiți și: Tricolorele, nemulțumite de intenţia Federației Internaționale de Handbal de a muta turneul preolimpic în Danemarca

Naționala de handbal feminin, premiată la Guvern

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri