Handbal | Ultima victorie împotriva Rusiei, exact acum 20 de ani

Data actualizării: Data publicării:
romania rusia decembrie

Naţionala de handbal feminin a României a învins echipa Rusiei, campioană olimpică în 2016, după exact 20 de ani, ultimul succes în faţa rusoaicelor fiind consemnat tot la un Campionat European, în Danemarca, în 7 decembrie 1996, scrie News.ro.

romania rusia decembrie

În 7 decembrie 1996, în grupa B a Campionatului European din Danemarca, România a învins Rusia, cu scorul de 29-26 (15-14), încheind competiţia pe locul 5, iar Rusia pe 7.

Era doar a doua ediţie a Campionatului European, iar naţionala României a încheiat cu un bilanţ de patru victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere. 

Eroina României, portarul Denisa Dedu, abia împlinise doi ani la precedenta victorie a României cu Rusia. Acum, a avut o prestație de vis, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului și a atras toate privirile.

Rusia era şi atunci favorită în faţa României, avea deja 5-0 după doar cinci minute de joc, dar tricolorele conduse din teren de Mariana Târcă, actualul antrenor al Coronei Braşov, au revenit fantastic şi s-au impus, cu 29-26, Târcă reuşind 9 goluri. Antrenorii de atunci au fost Cornel Bădulescu şi Constantin Pilică Popescu.

După exact 20 de ani, România obţine o nouă victorie, de această dată la Campionatul European din Suedia, unde miercuri seară, trece de Rusia, de această dată aflată în postura de campioană olimpică, cu scorul de 22-17 (11-9). Principalele marcatoare au fost Neagu şi Buceschi, fiecare cu câte 7 goluri, dar MVP-ul partidei a fost declarată portarul Denisa Dedu, chiar eleva Marianei Târcă, handbalista reuşind 22 de intervenţii în poarta României.

În acest interval, cele două echipe s-au mai întâlnit de opt ori, iar Rusia este detaşat superioară, cu şapte victorii, înregistrându-se şi un rezultat de egalitate.

Citiți și:
România, victorie superbă în fața Rusiei la CE
Denisa Dedu, lăudată pe site-ul oficial al CE: „Portarul cu 1.000 de mâini!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri