EURO handbal |România, la un singur punct distanţă de semifinale

Data actualizării: Data publicării:
handbal romania cehia

Echipa naţională de handbal feminin este foarte aproape de semifinalele Campionatului European, după o victorie cu mari emoţii în faţa Cehiei, una dintre revelaţiile competiţiei. Cristina Neagu a înscris din nou 10 goluri şi îşi consolidează poziţia de golgeter. 

handbal romania cehia

Mai multe informaţii, aici

După victoria cu 30 la 28 în faţa Cehiei, România are 6 puncte în Grupa Principală 2.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Campioana europeană Norvegia a învins la limită Ungaria, cu 24-23. O victorie care o duce în semifinalele competiţiei, indiferent de rezultatele celorlalte meciuri care mai sunt de disputat în grupă. Norvegia a adunat 8 puncte şi poate fi doar ajunsă de România numai dacă pierde ultimul meci, cu Cehia, şi echipa noastră câştigă.

Principala contracandidată a României la locul 2 din grupă, cel care duce spre semifinale, este Danemarca. Echipa nordică a remizat cu Rusia, 26-26, şi are 5 puncte înaintea întâlnirii decisive. În această situaţie, Danemarca este obligată să câştige ultimul meci din grupă. Pentru calificare, România are acum şi posibilitatea unui egal. Meciul se joacă miercuri, cu începere de la 19:30.

În semifinale, ocupanta primului loc în Grupa I va juca cu echipa de pe locul 2 din Grupa 2, respectiv locul 1 din Grupa 2 cu locul 2 din Grupa 1.

În Grupa Principală 1, pe primele două locuri se află, la egalitate, Olanda şi Franţa, ciecare cu câte 6 puncte după 4 meciuri. În ultima etapă, Olanda joacă cu Spania în timp ce Franţa întâlneşte Serbia. Şanse la calificare are şi Germania, care a adunat 5 puncte şi joacă ultimul meci din grupă împotriva Suediei.

Gabriella Szucs, care a obţinut medalie cu Ungaria la Europene şi Mondiale, visează să facă „dubla„ şi în tricoul României, după ce anul trecut tricolorele au obţinut bronzul Mondial.

„Eu simt că da, Doamne ajută (n.r.să se obţină o medalie)! Suntem foarte aproape de visul nostru, dar acum trebuie să ne gândim la următorul meci, cu Cehia. Acesta este cel mai important”, a spus Szucs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri