Paula Ungureanu și-a anunțat retragerea din echipa națională

Data actualizării: Data publicării:
ungureanu

Portarul Paula Ungureanu (36 ani) și-a anunțat, miercuri, pe Facebook, retragerea din echipa națională de handbal feminin, cu care a ocupat locul 5 la Campionatul European din Suedia, în luna decembrie, scrie Agerpres.

ungureanu
Foto: Guliver/GettyImages

„A fost ultimul turneu final în culorile echipei naționale! Vă mulțumesc tuturor!”, a scris în rețeaua de socializare Ungureanu, care evoluează la CSM București. Paula a transmis acest mesaj alături de o imagine în care apare împreună cu Denisa Dedu, predându-i astfel simbolic ștafeta în poarta naționalei.

Paula Ungureanu a câștigat trei medalii cu echipa națională, argint în 2005 și bronz în 2015 la Campionatul Mondial, precum și bronz în 2010 la Campionatul European. De asemenea, a jucat o finală de Champions League cu Oltchim Râmnicu Vâlcea în 2010.

Născută la Brașov, Paula Rădulescu (Ungureanu prin căsătorie, n. red.) a jucat în cariera sa la Universitatea Remin Deva, Hypo Niederoesterreich, Dunaferr NK, Podravka Koprivnica, Oltchim Râmnicu Vâlcea, HCM Baia Mare și din vară joacă la CSM București.

Paula Ungureanu a fost prezentă miercuri, alături de celelalte componente ale lotului echipei naționale, la premierea pentru clasarea pe locul 5 la EURO 2016, efectuată de unul dintre sponsorii federației.

FRH i-a mulțumit simplu Paulei pentru contribuția adusă la performanțele echipei naționale printr-o postare pe Facebook.

În luna decembrie și Oana Manea, pivotul naţionalei de handbal feminin, şi-a anunţat retragerea de la reprezentativă.

Handbalista în vârstă de 31 de ani, care este medaliată cu argint la CE 2010 şi cu bronz la CM 2015, a precizat că îşi va continua cariera doar la echipa de club, CSM Bucureşti, cu care a devenit campioană în 2016 şi cu care a câştigat Liga Campionilor.

Retragerea Oanei Manea a venit la nici o lună de când o altă componentă de bază a naţionalei, Aurelia Brădeanu, a luat aceeaşi decizie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri