România a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin

Data actualizării: Data publicării:
542657 542657 paula neagu

 

UPDATE. Cristina Neagu a câștigat titlul de golgheter al campetiției, iar după disputarea finalei dintre Norvegia și Olanda, 31-23, a fost desemnată cea mai bună juucătoare a turneului.

Cristina Neagu face parte și din echipa ideală a competiției, alături de ea fiind selecționată și căpitanul României, Valentina Ardean Elisei, pe postul de extremă stânga.

În echipa debutantelor anului se regăsesc de asemenea două românce, la categoria jucătoarelor sub 22 de ani: Eliza Bucheschi și Gabriela Perianu.

Echipa ideală

Portar: Tess Wester – Olanda

Extremă dreapta: Jovanka Radicevic – Muntenegru

Inter dreapta: Nora Mork – Norvegia

Centru: Stine Oftedal – Norvegia

Pivot: Heidi Loke – Norvegia

Inter stânga: Cristina Neagu – România

Extremă stânga: Valentina Ardean Elisei – România


Cristina Neagu este nominalizată la secţiunea Sportivul anului din România din cadrul Premiilor Digi Sport. Intră şi tu AICI şi votează cei mai buni sportivi ai anului 2015.


UPDATE: Norvegia este campionaă mondială la handbal feminin, după victoria în fața Olandei, scor 31-23.

UPDATE: Declarațiile Cristinei Neagu și Paulei Ungureanu după partidă.

„E o mare performanță pentru handbalul românesc. După 10 ani vine o nouă medalie la un Campiont Mondial, chiar dacă e de bronz și nu de argint, ca atunci. Dacă ne gândim cum am plecat, ne gândeam că cel mai bine era să prindem un loc bun pentru Jocurile Olimpice. Acest loc 3 este foarte meritat, după un joc foarte bun pe care l-am prestat azi. Sunt mândră să joc alături de aceste fete, de antrenori, toți cei care au făcut parte din staff la acest Campionat Mondial! Le mulțumesc din suflet și oamenilor care au fost în tribune și celor care au fost alături de noi indiferent de rezultate”, a declarat Cristina Neagu, golgheterul Campionatului Mondial de handbal feminin din 2015, potrivit digisport.ro.

„Am spus că 2015 va fi anul meu. Acum 5 ani, când am spus că voi fi golgheterul Campionatului Mondial, știam că se va juca în Danemarca, am spus că vom face o performanță frumoasă la Campionatul Mondial și va fi anul meu. Mulțumesc lui Dumnezeu că în mare parte a fost așa”, a adăugat Neagu.

Portarul Paula Ungureanu era extrem de fericită după ultimul meci din competiție: „Ăsta e visul oricărui sportiv, să joace pentru o medalie. Am crezut de la început că putem ajunge aici. Meciul cu Brazilia din optimile de finală a fost cel mai frumos!”


România încheie un Campionat Mondial excelent cu o victorie superbă în faţa Poloniei, scor 31-22, în finala mică a competiţiei. Este prima medalie obţinută de naţionala feminină la CM după un deceniu. Precedenta fusese argintul, în 2005, după un ultim act pierdut în faţa Rusiei. Până acum, "tricolorele" nu au reuşit niciodată să câştige o finală mică la CM.

Cristina Neagu a strălucit din nou, iar cu cele zece goluri marcate şi-a asigurat titlul de cea mai bună marcatoare a Mondialului. Neagu a înscris la ediţia din acest an de 70 de ori şi are toate şansele să îşi adjudece şi titlul de cea mai bună jucătoare de handbal din 2015.


După prima jumătate de meci, România conduce cu 15-8 şi este foarte aproape de a obţine medaliile de bronz la CM de handbal. Partea a început cu Polonia având două jucătoare în plus pentru câteva secunde, după ce Crina Pintea şi Gabriela Perianu au fost eliminate două minute. Pentru ambele jucătoare, a fost a doua eliminare în această partidă, iar o a treia ar însemna eliminarea definitivă.


România a fost învinsă de Norvegia în prelungiri și a ratat șansa de a juca o finală mare de Campionat Mondial după zece ani de pauză. Tricolorele dispută la această oră finala mică, în compania Poloniei.

România se află acum aproape de medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin, în ciuda statisticii deloc încurajatoare când vine vorba de asemenea meciuri. Tricolorele au jucat de cinci ori pentru medaliile de bronz la un Campionat Mondial și nu au reușit să se impună niciodată. De partea cealaltă, polonezele au fost prezente o singură dată în finala mică, la ediția precedentă, din 2013. Danemarca a învins atunci Polonia cu 30-26 și a câștigat medaliile de bronz.

Meciul poate fi urmărit Live Text pe www.digisport.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri