România, învinsă de Norvegia (33-35) în cea de-a doua semifinală a CM de handbal feminin

Data actualizării: Data publicării:
542161 542161 poza 1 norv rom

 

ACTUALIZARE 23.41 - Din păcate, Norvegia a învins România cu 35-33 în semifinală, după un meci dramatic cu prelungiri. Tricolorele se vor lupta pentru medalia de bronz cu Polonia, în finala mică.


ACTUALIZARE 23:20 - Meciul se încheie la egalitate: Norvegia - România 27-27. Urmează două reprize de prelungiri. 


ACTUALIZARE 22:30 - Norvegia conduce România la pauză cu o diferență de trei goluri - 17-14. 


La opt zile distanţă după ce s-au înfruntat în Grupa D, la Frederikshaven - scor 26-22 pentru scandinave -, fetele noastre au ocazia să îşi ia revanşa în faţa Norvegiei. Coordonatele acum sunt altele: pe lângă faptul că Ryde pare să fi gândit turneul final astfel încât jucătoarele din România să atingă vârful de formă în a doua săptămână, tricolorele sunt „injectate” cu moral după ultimele două rezultate senzaţionale. Nimic în acest moment nu pare a le mai speria pe sportivele noastre, care au scris deja istorie şi nu au de ce să simtă presiune.

Cheia meciului va sta în blocarea extremelor lor. Scandinavele au un procentaj excelent la goluri marcate din benzi (62% în tot turneul), doar Spania având un procentaj superior. Mork Nora (35 goluri înscrise) şi Herrem Camilla (27) sunt în acest moment cele mai în formă adversare. Dacă vom reuşi să le închidem şi să le limităm opţiunile, bătălia este pe jumătate câştigată.

45 de goluri are înscrise Cristina Neagu la acest Campionat Mondial, fiind al doilea golgheter al competiţiei. Cu siguranţă dacă Ryde i-ar fi oferit mai multe minute în grupe, mai ales în disputele cu Puerto Rico şi Kazakhstan, sportiva noastră ar fi fost lider detaşat la goluri marcate.

De menţionat că disputele cu Norvegia au devenit adevărate „clasice”, cel puţin în ultimii ani. Cele două formaţii au fost în aceeaşi grupă preliminară pentru Euro 2014, au evoluat apoi în aceeaşi grupă şi la turneul final de anul trecut, pentru ca sorţii să le aducă faţă în faţă şi la CM 2015, dar şi în preliminariile CE 2016. Campioana olimpică en-titre a avut câştig de cauză de fiecare dată, însă acum naţionala noastră pare mai montată şi mai în formă ca niciodată.

Duelul România - Norvegia nu este doar un duel pentru finala Campionatului Mondial, ci şi un ultim act pentru desemnarea celei mai bune jucătoare din lume în 2015. Cristina Neagu e în acest moment favorită, însă Nora Mork speră să recupereze terenul pierdut.

Bookmakerii o consideră mare favorită pe Norvegia. Scandinavele au o cotă de 1,28 la victorie, în timp ce tricolorele pot aduce de 5,25 ori suma pariată.

A doua semifinală de la Campionatul Mondial, Olanda - Polonia, se dispută astăzi, de la ora 19:00.

Semifinala va putea fi urmărită live text pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri