VICTORIE | România, în careul de ași la CM de handbal feminin

Data actualizării: Data publicării:
541374 541374 final danemarca

ACTUALIZARE 23:30- Victorie uriașă pentru tricolore! România a trecut de Danemarca (31-30) în sferturile mondialului de handbal și s-a calificat în semifinalele competiției cu un gol marcat în ultima secundă a prelungirilor. A fost un meci cu un final dramatic, cu reprize de prelungiri. Danemarca este țara gazdă a acestei ediții, iar în optimi, România a eliminat campioana mondială en-titre, Brazilia. 

Tricolorele au condus în startul partidei cu 4-2, dar nordicele au egalat la 7. Finalul reprizei a fost perfect. Neagu a înscris de două ori la rând. Luciana Marin a fost eliminată, dar Paula Ungureanu, MVP-ul victoriei cu Brazilia, a apărat un 7 metri.

România a intrat la pauză cu avantaj de trei goluri, 13-10, după al treilea gol consecutiv al lui Neagu, în urma unei bolte de efect. În partea a doua, Ada Nechita a refăcut avantajul de 3 puncte, după ce danezele începuseră repriza mai bine (16 -13). A fost din nou egalitate, la 19, dar România a revenit în avantaj după un gol din unghi al Adei Nechita.

Finalul a fost incandescent. S-a mers cap la cap şi s-a ajuns la 27-27, după ce danezele au egalat de la 7 metri. Tricolorele au avut atacul, iar după un time out cerut de Thomas Ryde, au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, dar Neagu a ratat şi s-a intrat în prelungiri.

Ada Nechita a fost blocată de portarul Poulsen, iar apoi danezele au trecut pentru prima dată în avantaj, 28-27. Eliza Buceschi a egalat imediat, iar apoi România a terminat prima repriză de prelungiri în avantaj, 29-28. Echilibrul s-a păstrat şi în cea de-a doua. Gazdele au egalat cu un minut înainte de final, însă România a învins cu 31-30 cu golul Adei Nechita, după o fază de atac care a îngenuncheat Danemarca la ultima faza.

În semifinale, România va juca împotriva Norvegiei, vineri, 18 decembrie, la ora 21:45, tot la Herning.

Norvegia e campioană olimpică și europeană și în grupe a învins România cu 26-22. În sferturi, Norvegia a învins Muntenegru cu 26-25. 

În cealaltă semifinală, Polonia joacă împotriva Olandei.


România - Danemarca este meciul unei generaţii, după victoria uriaşă reuşită în faţa Braziliei. Prima reprezentativă speră la o medalie la mondialul de handbal feminin de anul acesta, informează Digi Sport.

Învinse de Spania, Norvergia şi Rusia în grupă, tricolorele şi-au luat duminică revanşa în faţa Braziliei, nimeni alta decât campioana mondială în exerciţiu. Elevele lui Ryde au ştiut să profite la maximum de problemele din defensvia adversă, iar mulţi specialişti susţin că danezele se aseamănă din multe puncte de vedere, pe faza de apărare, cu sud-americanele.

Misiunea va fi una mai complicată azi, totuşi, nordicele bazându-se mai mult pe echipă în ansamblu decât pe individualităţi. Totuşi, cel puţin pe plan ofensiv jocul depinde în mare măsură de pofta de gol a extremei stânga Ann Grete Norgaard. Cu 522 de goluri în 126 de selecţii, jucătoarea lui Viborg este de departe marcatoarea numărul unu din lotul Danemarcei.

Maria Fisker şi Line Jorgensen (CSM Bucureşti) sunt şi ele două jucătoare foarte bune, care pot veni cu informaţii importante despre coechipierele de la echipa de club.

Victoria tricolorelor depinde în mare măsură de forma vedetei Cristina Neagu. „Ştie mai mult handbal decât toţi antrenorii”, a complimentat-o Ryde înainte de dispută, în presa daneză, dar din păcate "Messi" din handbal nu poate juca încă la 100% din cauza problemelor medicale.

Specialiştii anticipează miercuri seară un duel cu o favorită clară: Danemarca. Victoria nordicelor are o cotă de 1,4, iar cine mizează un leu pe Neagu&Co va câştiga, în caz de victorie tricoloră, de 3,4 ori suma investită.

Meciul poate fi urmărit Live Text pe www.digisport.ro de la ora 21:45.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri