JO 2020. Înotătorii David Popovici și Robert Glință s-au calificat în semifinale. Camelia Potec: „Sperăm să venim cu vești bune”

Data publicării:
robert glinta, david popovici, daniel cristian martin si bianca andreea costea
Înotătorii care reprezintă România la JO 2020: Robert Glință, David Popovici, Daniel Cristian Martin și Bianca Andreea Costea Foto: COSR

Înotătorii români David Popovici şi Robert Glinţă s-au calificat, duminică, în semifinalele probelor de 200 m liber, respectiv 100 m spate, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La 16 ani, David Popovici, care s-a întors recent cu trei medalii de aur de la campionatele europene de juniori, s-a calificat la Jocurile Olimpice în semifinalele probei de 200 m liber cu al patrulea timp, 1 min 45 sec 32/100, după ce a câştigat a doua serie. El va lupta pe 26 iulie pentru calificarea în finală (27 iulie).

Citiți și: David Popovici, înotătorul fenomen al României. Cu nervi de oțel, la 16 ani concurează la seniori și s-a calificat la Jocurile Olimpice

La 100 m spate, campionul european en titre Robert Glinţă, primul înotător român care a obținut acest titlu, s-a calificat în semifinale abia cu al 12-lea timp, 53 sec 67/100, după ce s-a clasat pe patru în a şasea serie.

Citiți și: Secretul lui Robert Glință, înotătorul de aur al României. Cum s-a antrenat „pe uscat”, în pandemie, când bazinele erau închise

Celălalt reprezentant al României, Daniel Martin, a fost ultimul din seria a patra (56 sec 91/100), terminând la general pe locul 38 din 40 de înotători.

Semifinalele vor avea loc pe 26 iulie, iar finala pe 27 iulie.

„A fost o zi cu foarte multe emoții, o zi în care doi dintre băieții care au participat astăzi în calificări, din cei trei, Popovici și Glința au reușit să se califice mai departe în semifinală, emoțiile vor continua. Mâine dimineață la noi sau în timpul nopții în România ei vor încerca să treacă mai departe și să se califice fiecare în finala probei, după care mai discutăm, e prea devreme să discutăm de medalii având în vedere concurența și performanțele tuturor sportivilor care înoată aici, la Tokyo. Deja se bat recorduri mondiale, olimpice, încă din calificări”, a declarat Camelia Potec, președinta Federației române de Natație. „Sperăm ca mâine dimineață, când toată România se trezește, să venim cu vești bune că urmează și finale”, a adăugat ea. 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri