US Open | Simona s-a calificat în turul al treilea, după o victorie muncită

Data actualizării: Data publicării:
2016 US Open - Day 2

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-4, pe Lucie Safarova din Cehia, locul 44 WTA, calificându-se în turul al treilea al US Open, ultimul Grand Slam al anului, scrie News.ro.

2016 US Open - Day 2
Foto> Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 21:20Simoa Halep, locul 5 WTA, va evolua, sâmbătă, cu sportiva maghiară Timea Babos, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 31, în turul al treilea al US Open.

Babos a câştigat, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, patida disputată cu olandeza Richel Hogenkamp, locul 165 WTA, venită din calificări, după o oră şi 17 minute de joc.

Simona Halep a învins-o de două ori pe Babos în tot atâtea meciuri disputate cu ea: scoruri 7-5, 6-1, în sferturile de finală ale turneului de la Bucureşti, în 2013, şi 6-4, 6-0, în optimi la Guangzhou, în 2015.

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a trecut, joi, cu scorul de 6-3, 6-4, de Lucie Safarova din Cehia, locul 44 WTA, calificându-se în turul al treilea al US Open, ultimul Grand Slam al anului.


ACTUALIZARE 20:00 - Sub acoperişul arenei Arthur Ashe, tras pentru a doua oară de la inaugurare, Halep a întâlnit o adversară difcilă, care în urmă cu mai puţin de un an era pe locul 5 WTA. Anul trecut, când Safarova a jucat finala French Open, o asemenea întâlnire ar fi avut loc în fazele superioare ale turneelor, nu în manşa a doua. Dar câteva probleme medicale şi o scădere de formă au făcut-o pe Safarova să alunece către marginea Top 50.

Încă de la începutul meciului de joi, românca a imprimat un ritm alert şi agresiv jocului, obigând-o pe Safarova să fie cu un pas în urma mingii şi să lovească din poziţii inconfortabile. Uşor, uşor, Safarova s-a apropiat de nivelul fizic al evoluţiei adversarei, dar a avut probleme cu precizia loviturilor. Jucând la risc şi căutând mereu lovitura decisivă, sportiva cehă a greşit de puţin ţinta în dese rânduri. A trimis mingi care au ieşit milimetri în afara terenului şi acest lucru i-a afectat moralul. A condus de multe ori cu 40-15, dar nu a reuşit să concretizeze ghemul pe tabelă în dreptul ei.

Simona Halep a jucat inteligent, cu răbdare în schimburile lungi de mingi, fără să-şi asume riscuri inutile, punctând doar când a fost sigură de execuţie.

Halep a condus cu 3-0 în primul set după două break-uri. Safarova a egalat la 3 şi a avut două mingi de 4-3 pe propriul serviciu, însă Halep a câştigat ghemul. Pe serviciul lui Halep, Safarova a avut 40-15, dar din nou cea care a a câştigat a fost românca. La 3-5, jucătoarea cehă şi-a cedat serviciul la 0 şi setul cu 3-6, după 46 de minute.

Setul al doilea a început cu un break pentru Safarova, apoi Halep a egalat imediat. La 2-2, Safarova a reuşit un nou break, apoi a greşit mult în ghemul următor şi jucătoarea română a egalat la 3. Următorul break s-a produs la 5-4 pentru Halep, pe serviul adversarei, astfel că românca a pus capăt meciului după 6-4 şi după ooră şi 27 de minute de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea meciului Timea Babos (Ungaria), locul 34 WTA şi cap de serie numărul 31 - Richel Hogenkamp (Olanda), locul 165 WTA, venită din calificări.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 140.000 de dolari şi 130 de puncte WTA.

La ediţia precedentă, Halep a ajuns în semifinalele US Open.

Halep este a doua jucătoare română calificată în turul al treilea la ediția din acest an a US Open, după Monica Niculescu. Monica va juca vineri cu daneza Caroline Wozniacki pentru accederea în optimile de finală.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Meciul dintre Simona Halep şi Lucie Safarova este primul de pe terenul Arthur Ashe, cu începere de la ora 18:00 (ora României). Adversara Simonei s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, în fața Dariei Gavrilova, locul 45 WTA, într-o oră şi 28 de minute de joc, scrie digisport.ro.

Simona Halep a debutat în stil de mare campioană la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Sportiva de 24 de ani s-a impus clar, 6-0, 6-2, în faţa lui Kirsten Flipkens, în mai puţin de o oră de joc.

Scorul întâlnirilor directe dintre Halep şi Safarova este de 3-1 pentru româncă. Jucătoarea din Cehia a câştigat în 2011, prima lor partidă, cu 6-2, 6-4, în turul al doilea al turneului de la Toronto.

Halep s-a impus în semifinale la Nurnberg, în 2013, cu 6-3, 0-6, 6-2, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-2, 4-6, 6-4, şi în optimi la Cincinnati, cu 6-4, 7-5, ultimele două meciuri având loc în 2014.

„O ştiu destul de bine pe Safarova. Am jucat de multe ori şi aştept un meci foarte greu. Este o jucătoare bună, dar simt că am şansa mea să câştig. Trebuie să muncesc mult şi să cred că totul va fi bine, a spus a cincea favorită la câştigarea turneului.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri