Halep, în semifinale la Stuttgart

Data actualizării: Data publicării:
simona halep getty
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep e la un meci distanță de prima finală din 2017. După victoria clară obținută în fața Barborei Strycova, cu 6-2 6-3, cea mai bună jucătoare din România a învins-o fără probeme pe letona Anastasija Sevastova în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Stuttgart, cu 6-3, 6-1, în doar 59 de minute, scrie digisport.ro.

simona halep getty
Foto: Guliver/GettyImages

Sâmbătă, Simona Halep o va întâlni pe Laura Siegemund în semifinale. Meciul va începe nu mai devreme de ora 20.30, ora României.

Locul 5 WTA, a declarat, vineri seară, că meciul din sferturile turneului de la Stuttgart cu letona Anastasija Sevastova a fost unul dintre cele mai bune din acest sezon, apreciind că întâlnirea din semifinale cu germana Laura Siegemund va fi extrem de grea, deoarece aceasta are publicul de partea ei.

"Sunt foarte fericită că am ajuns în semifinale a doua oară aici. Azi am evoluat bine, ştiu că nu a fost uşor. Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri în acest sezon, m-am simţit foarte bine. E greu să joci împotriva ei (n.r. - Anastasijei Sevastova), loveşte mai plat ca alte jucătoare. Meciul cu Laura va fi greu, publicul va fi de partea ei, sper să fac o partidă cât mai bună", a declarat Halep, la finalul meciului cu Sevastova, relatează News.ro.

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, locul 26 WTA, calificându-se în premieră în acest an în semifinalele unui turneu, la Porsche Tennis Grand Prix.

În faza următoare, Halep o va întâlni, sâmbătă, nu înainte de 20.30, pe Laura Siegemund, locul 49 WTA, care a trecut, în sferturi, după un meci-maraton, de peste trei ore, de sportiva cehă Karolina Pliskova locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. 

Germana a învins-o clar pe Halep anul trecut, tot la Stuttgart, cu scorul de 6-1, 6-2, în optimile de finală.

În cealaltă semifinală vor evolua, sâmbătă, de la ora 17.00, sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 19 WTA, şi rusoaica Maria Şarapova, fără clasament WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în penultimul act este recompensată la Porsche Tennis Grand Prix cu 30.563 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

În urma rezultatelor din turneul de la Stuttgart, Halep o va depăşi pe Dominika Cibulkova din Slovacia şi va reveni pe locul 4 WTA, în ierarhia care va fi publicată luni.


 

ACTUALIZARE. Meci câștigat de Simona Halep, care își adjudecă setul a doilea cu 6 la 1.

ACTUALIZARE. Simona a câștigat primul set cu 6 la 3 și pare să domine partida. Sevastova acuză dureri la un umăr.

LIVE VIDEO, AICI, pentru abonații RCS & RDS

LIVE TEXT, AICI


 

Partida va începe vineri, în jurul orei 23:00, după încheierea confruntării dintre Laura Siegemund și Karolina Pliskova (care va începe nu mai devreme de ora 19:30).

Halep, care n-a reușit să ajungă mai sus de faza sferturilor de finală în niciun turneu jucat în actualul sezon, se află într-o formă foarte bună - ea nu a pierdut niciun set în cele trei meciuri jucate pe zgură în 2017. Este vorba despre cele două confruntări din Fed Cup, de săptămâna trecută, cu Heather Watson și Johanna Konta și de cea cu Strycova, din runda precedentă de la Stuttgart.

Și următoarea ei adversară, Sevastova, vine tot după o victorie în fața lui Konta, 6-3 7-5, în optimile de finală ale turneului Premier din Germania. Anterior, în primul tur, ea trecuse de Sam Stosur, cu 6-1 4-6 6-3.

Cea mai bună performanță a letonei în 2017 o reprezintă semifinala jucată la Dubai, acolo unde a fost învinsă, în drumul spre finală, de Caroline Wozniacki.

Meciul de vineri, din sferturile de finală de la Stuttgart, va fi o reeditare a finalei de anul trecut a Open-ului de la București. Atunci, Simona Halep și-a adjudecat al doilea trofeu WTA pe zgura din România, după un 6-0 6-0 în fața letonei. Anterior, cele două s-au mai întâlnit de patru ori: Sevastova a câștigat două confruntări, Halep, una, iar o alta s-a încheiat cu abandonul româncei în momentul în care adversara conducea cu 5-0.

Învingătoarea meciului va juca în semifinale cu cea care va câștiga sfertul Siegemund - Pliskova. Cealaltă semifinală se cunoaște deja: Șarapova o va întâlni pe Mladenovici.

Pe lângă turneele WTA de la Stuttgart (Premier) și Istanbul (International), Digi Sport transmite în această săptămână și competiția ATP din seria 500 de la Barcelona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri