Lucian Bute a scăpat de suspendare

Data actualizării: Data publicării:
Badou Jack v Lucian Bute
Foto: Gulliver/GettyImages

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack, şi poate urca din nou în ring în 2017, relatează presa canadiană.

Badou Jack v Lucian Bute
Foto: Gulliver/GettyImages

Actualizare: Boxerul român a afirmat pe contul său de Instagram că a fost „cea mai dificilă” bătălie a carierei sale. Detalii.

Pugilistul Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate.

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anunţat, la 26 mai, că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

Digi Sport precizează că Bute şi-a bazat apărarea pe faptul că a ingerat un supliment alimentar contaminat. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are acelaşi rezultat în privinţa creşterii rezistenţei şi a masei musculare.

Fostul campion mondial şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia, iar în august analiza cerută de preparatorul său fizic, Angel Heredia, a unui supliment numit Dynamita P.M. Night Fuel, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, s-a dovedit că prezenta urme de contaminare cu ostarină.

Lucian Bute şi avocatul său, Howard Jacobs, au explicat circumstanţele în care s-a produs testul pozitiv şi au reuşit să convingă, evitând suspendarea.

Pugilistul în vârstă de 36 ani a fost campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie între 2007 şi 2012, perioadă în care şi-a apărat centura de nouă ori.

Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 prin KO), un meci egal şi trei înfrângeri în cariera profesionistă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri