Scor final. Muntenegru - România 1-0. „Tricolorii” ratează calificarea la Mondialul din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
romania

Echipa lui Daum a prestat un nou joc modest în Muntenegru şi nu mai păstrează nici şanse teoretice pentru obţinerea unui loc de baraj la Cupa Mondială.

romania
Sursa: digisport.ro.

FINAL DE MECI.  În acest moment, „tricolorii” sunt pe locul patru în grupă, la şapte puncte de locul de baraj, cu doar două partide rămase de disputat. Presupunând că am învinge în ambele dispute, cu Kazahstan şi Danemarca, putem ajunge la 15 puncte. Drept urmare, ne e imposibil să mai depăşim pe cineva. În schimb, dacă nu ne impunem măcar în disputa contra Kazahstanului, există chiar pericolul să terminăm pe cinci, în detrimentul Armeniei.

Citiţi şi: Ce spune Daum despre demisie

Cu şanse de calificare în premieră la un Campionat Mondial, Muntenegru a început în atac meciul cu România de la Podgorica. Beciraj a trimis alături la cea mai mare ocazie a gazdelor din prima repriză. Jovetic a reuşit să înscrie după 30 de minute de joc, dar reuşita mijlocaşului de la Monaco a fost anulată corect, pentru că Vesovic se afla în ofsaid. Cu cinci minute înainte de pauză, Chipciu a încercat poarta pentru prima oară. Şutul la colţul scurt al fostului stelist nu i-a pus însă probleme lui Petkovic. Muntenegru a dat lovitura cu un sfert de oră înainte de final. Jovetic i-a luat faţa căpitanului Chiricheş şi l-a învins pe Tătăruşanu cu o lovitură plasată de cap.

Fără şanse matematice la locul al doilea în grupă, România va întâlni în ultimele două meciuri ale preliminariilor Kazahstan şi Danemarca.

Pot fi criticat oricât, dar sper ca jurnaliştii să creeze o atmosferă pentru această ţară, unde jucătorii şi fotbalul pot creşte, dacă în acest fel va fi mai bine, fără mine, voi pleca. Nu vreau să fiu o problemă pentru fotbalul românesc, am spus întotdeauna că vreau să constitui o soluţie. Nu a funcţionat pentru Cupa Mondială, acum următorul pas este să căutăm cea mai bună soluţie pentru EURO”, a spus selecționerul Christoph Daum.


GOL MUNTENEGRU. Min 75. Jovetic înscrie și, în acest moment, România nu mare nicio șansă să se califice la Cupa Mondială.

ACTUALIZARE. Echipele de start:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 4. Cosmin Moți, 3. Alin Toșca — 15. Valerica Găman, 18. Răzvan Marin — 7. Alexandru Chipciu, 19. Bogdan Stancu, 10. Alexandru Maxim — 9. Florin Andone. Selecționer: Christoph Daum. 
Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță — 5. Bogdan Țîru, 11. Adrian Popa, 13. Alexandru Băluță, 14. Andrei Ivan, 17. Ciprian Deac, 20. Sergiu Hanca, 21. Cristian Ganea, 22. Steliano Filip, 23. Nicolae Stanciu.

Muntenegru: 1. Danijel Petkovic — 23. Adam Marusic, 15. Stefan Savic, 6. Zarko Tomasevic, 2. Filip Stojkovic — 20. Mirko Ivanic, 4. Nikola Vukcevic — 8. Marko Jankovic, 10. Stevan Jovetic (căpitan), 7. Marko Vesovic — 11. Fatos Beciraj. Selecționer: Ljubisa Tumbakovic. 
Rezerve: 12. Mladen Bozovic, 13. Milan Mijatovic — 3. Vladimir Jovovic, 5. Nemanja Mijuskovic, 9. Stefan Mugosa, 14. Luka Djordjevic, 16. Damir Kojasevic, 17. Elsad Zverotic, 18. Sead Haksabanovic, 19. Nebojsa Kosovic, 21. Emrah Klimenta, 22. Vukan Savicevic.

Reprezentativa Danemarcei a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 4-1, selecţionata Armeniei, într-un meci din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, din care face parte şi România.

___________________________________________________________________________________________________________________

„Tricolorii” au doar varianta victoriei, în condițiile în care ocupă locul patru în grupa E, după șapte etape și se află la patru puncte în urma Muntenegrului și Danemarcei, echipele de pe pozițiile cu numărul doi, respectiv, trei.

În cazul în care echipa lui Christoph Daum nu se va impune, atunci ea nu va mai avea nici măcar șanse matematice la locul secund. În cazul unui succes, România va spera în continuare, însă va sta și la mâna altor rezultate.

În partida de la Podgorica, Daum nu se va putea baza pe Mihai Pintilii, care e suspendat, după ce a fost avertizat în partida cu Armenia de la București, iar, în locul său, ar urma să intre Răzvan Marin. Aceasta s-ar putea să nu fie singura schimbare pe care germanul o va face în primul 11, întrucât nu e exclus ca Adi Popa să intre în locul lui Chipciu, în banda dreaptă, iar Maxim să fie titularizat în locul lui Băluță.

Echipele probabile:

Muntenegru: Petkovic - Marusic, Savic, Klimenta, Tomasevic - Jankovic, Vukcevic, Kosovic, Vesovic - Jovetic, Beciraj.

România: Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Toșca, Cr. Ganea - R. Marin, N. Stanciu - Popa, Maxim, Stancu - Andone.

În afară de Muntenegru - România, în etapa a opta a grupei E mai sunt programate meciurile Armenia - Danemarca și Polonia - Kazahstan.

În ultimele două runde, România va mai juca acasă cu Kazahstan și în deplasare cu Danemarca. Până la finalul preliminariilor, nordicii vor mai avea un meci în Muntenegru (penultima etapă), în timp ce ex-iugoslavii vor mai avea un joc în Polonia (ultima etapă).

Meciul Muntenegru - România se joacă luni, la ora 21:45 şi poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro, cu fazele VIDEO disponibile IMEDIAT după fluierul final. După miezul nopții, partida va fi transmisă pe Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri