Nadia Comâneci, mesaj superb pentru Simona Halep în New York Times: „Va fi numărul 1 mondial”

Data actualizării: Data publicării:
nadia comaneci simona halep

Înaintea primului meci de la US Open, pe care îl va disputa contra Mariei Șarapova, Simona Halep este încurajată de Nadia Comâneci. Cea mai cunoscută gimnastă din lume i-a transmis un mesaj de susținere Simonei și a avut numai cuvinte de laudă la adresa acesteia, într-un interviu acordat The New York Times.

Nadia Comâneci s-a declarat convinsă că Simona va reuși să fie prima româncă numărului 1 mondial în clasamentul WTA și că va cuceri un trofeu de Mare Șlem. Fosta gimnastă a vorbit și despre criticile care i se aduc Simonei, remarcând că nici câștigarea unui turneu de Mare Șlem nu va fi suficient pentru a-i convinge pe contestatarii lui Halep: „Va câştiga un Grand Slam şi va fi numărul 1, apoi vor fi întrebări dacă va putea să o facă din nou„, a afirmat Nadia.

„Va ajunge numărul 1 în propriii termeni, nu după previziunile cuiva. A pornit de pe locul 150 şi a câştigat multe turnee. În cele din urmă, va ajunge acolo. Va câştiga un Grand Slam şi va fi numărul 1, apoi vor fi întrebări dacă va putea să o facă din nou. Dar ea va alege momentul în care se va întâmpla acest lucru. Datorită succesului ei, mulţi copii vor să joace tenis în România. Este extraordinar pentru România şi sunt convinsă că va fi în curând numărul 1”, a declarat zeița de la Montreal.

„Să socializăm şi să fim împreună înseamnă mult pentru amândouă. Nu mă pot băga în pregătirea ei tehnică, dar cred că, ţinând cont de experienţa mea în gimnastică, ai nevoie de multă încredere în tine tot timpul şi de tone de repetiţii ca să fii la cel mai înalt nivel. La fel ca în tenis, capeţi încredere dacă repeţi mult în gimnastică. Încrederea îţi oferă consistenţă, iar consistenţa îţi dă încrederea că poţi face asta în fiecare zi”, a mai spuns Nadia Comâneci.

„Erau zile în care simțeam că nu îmi pot controla corpul. Nu puteam să sar, picioarele parcă nu mă ascultau. Îmi spuneam că pur și simplu am o zi proastă. Dacă e să vorbim despre French Open, Simona a învățat ceva din tot ce s-a întâmplat. Ea este singura care știe ce s-a întâmplat acolo și va ști ce să facă data viitoare”, a mai precizat Nadia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri