Reacția presei engleze după ce Astra a eliminat West Ham

Data actualizării: Data publicării:
West Ham United v FC Astra Giurgiu - UEFA Europa League

Presa engleză a scris, după ce Astra Giurgiu a învins West Ham United în manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, scor 1-0, că această eliminare, a doua consecutivă pentru echipa engleză în faţa formaţiei giurgiuvene, este ruşinoasă şi şocantă, subliniiind însă şi prestaţia foarte bună a portarului Silviu Lung.

West Ham United v FC Astra Giurgiu - UEFA Europa League

FOTO: Gulliver/ Getty Images

„DEJA-GIU”, a scris The Sun, comprimând printr-un joc de cuvinte „deja-vu” şi „Giurgiu”. „West Ham a fost eliminată ruşinos din Liga Europa. Englezii au fost umiliţi de un portar al oaspeţilor extraordinar, însă au ratat multe ocazii şi ar fi trebuit să beneficieze de un penalti. West Ham a părăsit terenul umilită, iar visul lor european s-a năruit în mâinile echipei Astra Giurgiu. Silviu Lung ne-a tăiat respiraţia cu intervenţiile sale la şuturile lui Fletcher şi Antonio”, menţionează jurnalul englez.

Mirror.co.uk califică eliminarea echipei West Ham drept şocantă. „În ciuda unor ocazii de aur în repriza a doua, echipa lui Slaven Bilici nu a putut să spargă apărarea oaspeţilor”, menţionează Mirror.

„West Ham a suferit o eliminare umilitoare din Liga Europa”, notează Daily Star, adăugând că Astra Giurgiu este o echipă mică. „West Ham a avut 17 şuturi şi zece cornere, dar nu a găsit plasa porţii, într-o seară frustrantă pentru echipa lui Slaven Bilici”, mai scrie Daily Star.

„Visul european al echipei West Ham încheiat după ce Teixeira a marcat pentru Astra Giurgiu”, a titrat The Guardian. „Toată munca din sezonul trecut a fost în zadar. La fel şi meciurile din preliminarii din această vară. Tentativa echipei West Ham de a ajunge în grupele Ligii Europa s-a încheiat frustrant în faţa echipei Astra Giurgiu, pentru al doilea an consecutiv, după ce românii au devenit prima echipă oaspete învingătoare pe London Stadium”, menţionează The Guardian.

Formaţia Astra Giurgiu s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa engleză West Ham United, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. Acesta este al doilea an consecutiv în care Astra o elimină pe West Ham, după ce în 2015 s-a impus în turul trei preliminar în faţa englezilor.

Golul a fost marcat de Teixeira, în minutul 45. În tur, la Giurgiu, scorul a fost 1-1.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul precedent al Ligii Europa, în turul trei preliminar, Astra Giurgiu calificându-se după 2-2 în deplasare şi 2-1 la Giurgiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri