Reacția lui Bute după ce a scăpat de suspendare

Data actualizării: Data publicării:
bute

Boxerul român Lucian Bute, care a trecut cu bine peste o suspendare de șase luni pentru dopaj, a afirmat pe contul său de Instagram că a fost „cea mai dificilă” bătălie a carierei sale.

lucian bute - fb 1

„A fost cea mai dificilă bătălie a carierei mele, una care a lăsat răni adânci. Nu am căutat niciodată să am un avantaj incorect față de adversari și sunt mulțumit că autoritățile Districtului Columbia și WBC au examinat problema cu obiectivitate și au caracterizat drept neglijență folosirea unui supliment nutrițional contaminat”, a scris Lucian Bute pe rețeaua de socializare.

„Voi continua să lupt pentru un box curat și pentru implementarea regulilor FDA în industria suplimentelor astfel ca situații de acest fel să fie evitate”, a adăugat pugilistul.

Potrivit Agerpres, Bute a mulțumit pentru sprijinul acordat de staff-ul său, din care fac parte managerul Chris Gănescu, antrenorii Howard și Otis Grant, promotorii Yvon Michel, Al Haymon, avocatul Howard Jacobs.

„E timpul să merg mai departe după luni de incertitudine și de luptă cu ideea că am fost acuzat de dopaj după egalul cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC World (la categoria supermijlocie, n. red.). Sunt mulțumit și ușurat pentru înțelegerea la care am ajuns săptămâna aceasta cu Comisia de box din Washington DC: voi face o donație de 50.000 de dolari programului WBC/WADA și accept cele șase luni de suspendare a licenței, retroactiv, începând cu 6 mai 2016”, a precizat Bute în postare.

Fostul campion mondial a subliniat că își va continua cariera și va urca în ring la începutul anului viitor.

„Intenționez să îmi continui cariera și să urc din nou în ring la începutul lui 2017. Am fost copleșit de dragostea și susținerea fanilor mei în timpul acestei afaceri. Vă mulțumesc din inimă”, a mai spus Lucian Bute.

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicațiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack, și poate urca din nou în ring în 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri