Antrenorul lotului de gimnastică: Fanii Larisei Iordache au jignit-o pe Cătălina Ponor toată Olimpiada

Data actualizării: Data publicării:
feminin gimnastica ponor antrenor
Foto: Facebook
feminin gimnastica ponor antrenor
Foto: Facebook

Antrenorul lotului feminin de gimnastică, Lucian Sandu, vorbește într-un interviu acordat News.ro despre tensiunile existente la Rio, după ce Cătălina Ponor a fost „atacată” de fanii Larisei Iordache pe reţelele de socializare sau prin mesaje private. Antrenorul mai spune că lui i s-a cerut demisia sau să „o înlocuiască pe Cătălina din concurs cu Larisa”.

El spune că locul 7 obținut de Cătălina Ponor la finala de la bârnă este „o tristețe” pentru el, având în vedere că gimnasta a avut o pregătire bună.

Pentru Lucian Sandu clasarea Cătălinei Ponor pe locul 7 la bârnă, singura finală în care a luat startul la JO de la Rio, a avut şi alte conotaţii decât pentru spectatorii de rând, fiind prima dată când a trăit împreună cu gimnasta o evoluţie atât de slabă, după pregătiri foarte bune.

„Integralul ei era din 6,6, toate păreau în ordine, dar s-au adunat emoţiile, stresul chiar când era mai important. Nu mă aşteptam să greşească aşa, sincer, mă gândeam la un loc 3-4 şi nu aş putea spune că vârsta ei ar fi cauza, nici vorbă. S-a pregătit foarte bine. Ceasul rău, cum se spune, se întâmplă, dar într-un concurs mare nu am văzut-o niciodată aşa pe Cătălina”, a spus antrenorul.

El confirmă spusele gimnastei, care a povestit pe Facebook că a văzut multe comentarii răutăcioase pe rețelele de socializare.

„Mi-au trimis şi mie mesaje, chiar pe privat, în care mi-au cerut demisia sau să o scot pe Cătălina din concurs şi să intre Larisa, iar pe Cătălina au bombardat-o cu mesaje zile întregi. Am înţeles că este un grup de susţinători ai Larisei, nu ştiu dacă despre ei e vorba, dar au fost foarte multe mesaje negative pentru Cătălina. Ce nu înţelege lumea este că pentru mine amândouă sunt egale, iar dacă una spune că am ajutat-o pe cealaltă, e părerea ei, dar din partea mea nu a fost aşa. Larisa e supărată pe mine, are deja o altă atitudine faţă de mine”, a spus Lucian Sandu.

Antrenorul a vorbit și despre mesajul de susținere trimis de Larisa Iordache gimnastei americane Simone Biles.

„Am auzit că i-a trimis lui Biles, au fost şi oameni revoltaţi că nu au văzut şi pentru Cătălina aceleaşi încurajări. Sincer, nu ştiu dacă i-a scris şi Cătălinei, mie mi-a scris un mesaj simplu: baftă. Mi se pare puţin înaintea unei asemenea finale importante, după atâţia ani de când lucrăm împreună şi pentru relaţia pe care am avut-o, şi spun am avut-o, pentru că e clar că nu va mai fi la fel. E trist şi îmi pare rău că în spatele Larisei sunt oameni care au sfătuit-o prost. În gimnastica feminină românească nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Sigur că e o tensiune, dacă eram cu echipa aici, la Rio, alta era situaţia, indiferent de rezultate”, a spus el.

Larisa Iordache a negat că ar exista un conflict între ea și Cătălina Ponor și spune că, în timp ce i-a urat succes gimnastei din SUA pe Twitter, Cătălinei i-a dat două SMS-uri în care i-a urat baftă.

Cătălina Ponor, aflată la a treia finală olimpică la bârnă a ocupat, luni, doar locul 7 (nota 14,000). Medalia de aur a fost câştigată de Sanne Wevers (Olanda, 15,466), urmată pe podium de gimnastele americane Lauren Hernandez (15,433) şi Simone Biles (14,733).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri