C. T. Popescu: Sunt optimist pentru Mergea și Tecău. Românii le-au arătat americanilor ce înseamnă finețea tehnică și gândirea tactică

Data publicării:
ctp cu ochelari pe frunte

Cristian Tudor Popescu a subliniat că dincolo de victoria extraordinară și de faptul că avem pentru prima dată niște români într-o finală de tenis olimpic este important și modul în care au învins.

„Românii le-au arătat americanilor (pe care i-au eliminat în seminale - n.r.) ce înseamnă finețea tehnică și gândirea tactică în jocul de dublu. Le-au trimis mingi moi, mingi plasate, obligându-i să forțeze din poziții dificile, să greșească. Întreg jocul de fileu al românilor a fost clar superior față de ce știu americanii. (...) A fost o adevărată lecție de tenis de dublu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Pe de altă parte, comentatorul a repetat că Mergea și Tecău - „care după atâtea zile de frustrare și tristențe pentru noi la Rio, ne aduc cel puțin o medalie de argint” - nu sunt produsul sistemului politicilor sportive din România, care „agonizează” de 26 de ani încoace, ci sunt persoane private în sport, care s-au construit pe sine și cu atât mai mare e meritul lor că au încheiat meciul cu tricolorul pe piepturi”.

Cristian Tudor Popescu a mărturisit că își dorea o finală impotriva lui Rafael Nadal. „Cred că o meritam această finală, cu atât mai importantă și frumoasă cu cât va fi jucată împotriva unuia dintre cei mai buni jucători ai tututor timpurilor”, a spus comentatorul de tenis. Cristian Tudor Popescu se declară însă optimist, mizând pe sentimentul de unitate și pe dorința puternică de a lupta pentru culorile României care i-au animat pe Mergea și Tecău. „Va fi minunat să jucăm împotriva acestui dublu”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți declarațiile integrale în materialul video de mai sus.

Citiți și:

Tecău și Mergea aduc prima medalie olimpică a tenisului românesc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri