Două atlete au câștigat la Rio o medalie mai greu de obținut decât aurul

Data actualizării: Data publicării:
medalie

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis să acorde premiul pentru fair-play sportivelor Abbey D’Agostino (SUA) şi Nikki Hamblin (Noua Zeelandă), care s-au ajutat în proba 5.000 metri la atletism, scrie News.ro.

Athletics - Olympics: Day 11
Foto: Guliver/GettyImages

„Nimeni nu a realizat cât înseamnă spiritul olimpic la Rio mai mult ca Abbey D’Agostino (SUA) şi Nikki Hamblin (Noua Zeelandă). Comitetul Internaţional Olimpic a decis să le acorde premiul olimpic pentru fair-play, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic.

Medalia Pierre de Coubertin, care este numită astfel după fondatorul Jocurilor Olimpice moderne, se acordă celor care dau dovadă de sportivitate impresionantă. Medaliile sunt înmânate de către Comitetul Internațional Olimpic și numai 17 au fost acordate până în prezent, ceea ce le face mult mai greu de obținut decât o medalie de aur.

Ziua de 16 august de la Jocurile Olimpice de la Rio a fost marcată de o frumoasă solidaritate în serii la 5.000 metri la atletism, unde neo-zeelandeza Nikki Hamblin a continuat în lacrimi, după ce a antrenat-o într-o căzătură pe americanca Abbey D'Agostino, care a încheiat cursa ultima.

Nikki Hamblin a căzut în linia dreaptă, iar Abbey D'Agostino a căzut după ea. Aceasta din urmă s-a ridicat imediat şi s-a întors pentru a o ajuta pe Hamblin. Cele două au reluat cursa rapid, dar D'Agostino a fost nevoit să se oprească, acuzând dureri la genunchiul drept. După câţiva paşi, şchiopătând, ea s-a aşezat pe teren şi a început să plângă. Hamblin, aflată alături de ea, s-a oprit, şi a îmbrăţişat-o, iar apoi a reluat cursa cu lacrimile în ochi.

D'Agostino a părăsit arena în scaun cu rotile.

Gestul celor două sportive este cu atât mai apreciat, cu cât în urmă cu cinci zile un judokan egiptean a refuzat să dea mâna cu adversarul său israelian. Islam El Shehaby a fost trimis acasă de delegația lui în urma acestui gest. 

Citiți și:
GALERIE FOTO. Două atlete au terminat pe ultimul loc o cursă după ce s-au ajutat reciproc

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri