EXPLICAȚII. De ce mușcă olimpicii din medalia de aur

Data publicării:
Simone Biles GettyImages-588555958

 

Simone Biles. Foto: Gulliver/GettyImages 

Practica mușcatului monedelor din aur datează din vremea când acestea erau folosite ca modalități de plată. Din moment ce metalul prețios este unul dintre cele mai maleabile, modalitatea de a-l testa să nu fie un fals era aceea de a vedea dacă îl poți mușca.

Acum nu se mai pune problema acestei verificări din partea sportivului, ci mai degrabă face parte dintr-un ritual al câștigătorilor din epoca Jocurilor Olimpice Moderne: dă bine în poze și satisface unul din capriciile fotografilor.

Fotoreporterii de la Olimpiade le cer sportivilor să facă acest gest de efect pentru fotografii mai interesante, spunea David Wallechinsky, președintele Asociației de Internațională a Istoricilor în Olimpiade.

Însă, poate că gestul de la care a provenit acest obicei încă mai are însemnătate. Asta pentru că, de la Jocurile Olimpice de la Stockholm din 1912, nu au mai fost acordate medalii din aur solid. Potrivit CNN, medaliile trec printr-un proces de „îmbălsămare” în aur. Ele sunt făcute din 494 grame de argint și numai 6 grame de aur. Ceea ce înseamnă că, din acest punct de vedere, diferența dintre locul întâi și locul al doilea este una care ține de cosmetică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri