JO 2016 | Înotătorul Ryan Lochte, amenințat cu arma la cap și jefuit în Rio

Data publicării:
GettyImages-588698798

 

 Ryan Lochte Foto: Gulliver/ Getty Images

„Eram împreună cu alţi înotători, taxiul nostru a fost oprit pe dreapta şi au venit nişte tipi cu o insignă, o insignă de poliţist. Fără lumini, fără nimic, doar o insignă. Şi-au scos armele. Am refuzat să mă culc la pământ pentru că nu făcusem nimic greşit", a spus Lochte pentru NBC.

Atunci un individ şi-a scos pistolul, l-a armat, l-a pus la fruntea sportivului şi i-a spus: „Jos".

„Mi-am ridicat braţele. Ne-a luat banii, mi-a luat portofelul", a mai spus Lochte.

Faţă de informaţiile apărute anterior în presă, diferă circumstanţele în care s-a întâmplat incidentul. Mass-media a scris că Lochte a fost atacat în timp ce se deplasa la o petrecere a înotătorului brazilian Thiago Pereira.

Însă, Ryan Lochte şi colegii săi Gunnar Bentz, Jack Conger şi Jimmy Feigen se întorceau cu taxiul în satul olimpic după ce au petrecut în Casa Franţei de la Rio, aflată în zona Rodrigo de Freitas, scrir NBC.

Sportivii au plecat la petrecere la câteva ore după finalul concursurilor de sâmbătă de nataţie de la Rio.

„Toţi cei patru sportivi sunt în siguranţă şi cooperează cu autorităţile", a anunţat Comitetul Olimpic American.

Mama lui Lochte, Ileana, a declarat pentru USA Today că incidentul avea loc în timp ce taxiul era oprit la o benzinărie pentru a fi alimentat cu carburant.

Iniţial, Comitetul Internaţional Olimpic a negat informaţiile potrivit cărora înotătorii americani au fost jefuiţi, însă ulterior purtătorul de cuvânt Mark Adams a recunoscut că nu ştia detaliile situaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri