JO 2016 | Michael Phelps, Usain Bolt şi Simone Biles intră în istorie

Data publicării:
Gymnastics Rio Gala- Olympics: Day 12
Gulliver/Getty Images

Michael Phelps, Usain Bolt sau Simone Biles sunt câţiva dintre sportivii care vor rămâne în istorie, după evoluţiile de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, scrie News.ro.

michael phelps - getty
Gulliver/Getty Images

Michael Phelps, în vârstă de 31 de ani, a câştigat la Rio de Janeiro cinci titluri olimpice, la 200 metri fluture, cu ştafeta SUA de 4x200 metri liber, cu ştafeta de 4x100 metri liber, 200 metri mixt şi cu ştafeta de 4x100 metri mixt. El a obţinut şi o medalie de argint în proba de 100 metri fluture. În total, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice are în palmares 28 de medalii: 23 de aur, trei de argint şi două de bronz.

Athletics - Olympics: Day 14
Gulliver/Getty Images

Usain Bolt a câştigat titlul olimpic la 100 de metri, la 200 metri şi la 4x100 metri, la Rio de Janeiro. Bolt, care mai are aceste titluri la Beijing şi Londra, se alătură lui Carl Lewis şi Paavo Nurmi, de asemenea campioni olimpici de nouă ori.

Gymnastics Rio Gala- Olympics: Day 12
Gulliver/Getty Images

Gimnasta americană Simone Biles a câştigat aurul cu echipa Statelor Unite,  la individual compus la sărituri şi sol. Nu se mai întâmplase acest lucru în gimnastica olimpică de 32 de ani, de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, când Ecaterina Szabo (România) reuşea această performanţă.

Tot la JO s-a remarcat şi Katinka Hoszu, campioană olimpică la 100 metri spate, 400 metri mixt şi la 200 metri spate. Cea supranumită "Iron Lady", s-a revanşat astfel pentru"ratările" de la Londra.

Un alt atlet de remarcat este Mo Farah, care s-a impus la 5.000 şi 10.000 metri.

Naţionala masculină de baschet a SUA a reuşit un al treilea titlu consecutiv, după ce a trecut de Serbia.

În schimb, Serbia s-a impus la polo, unde a trecut de Croaţia.

Marea Britanie este marea căştigătoare de la Rio, cu 27 de medalii de aur.

Delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio a încheiat, duminică, participarea cu cinci medalii - una de aur, una de argint şi trei de bronz - cu una mai mult ca la ediţia din 1952, când s-a înregistrat cel mai mic număr de medalii din istoria tricoloră.

La Jocurile Olimpice de la Helsinki, din 1952, România a obţinut patru medalii: aur, prin Iosif Sîrbu (tir – armă liberă 50 metri), argint, prin Vasile Tiţă (box, categoria semiuşoară 60 kg) şi bronz, prin Gheorghe Fiat (box, categoria mijlocie 75 kg) şi Gheorghe Lichiardopol (tir, pistol viteză 25 metri). La acea vreme, România a avut o delegaţie de 128 sportivi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri