JO de la Rio. Gimnasta americană Simone Biles a obținut aurul la individual compus

Data publicării:
GettyImages-588554286

(de la stânga la dreapta: Aliya Mustafina, Simone Biles și Alexandra Raisman) Foto: Gulliver/Getty Images

Medalia de argint a revenit compatrioatei sale Alexandra Raisman (60,098  puncte), iar cea de bronz rusoaicei Aliya Mustafina (58,665 puncte).

Pentru Simone Biles, în vârstă de 19 ani, este prima medalie olimpică de aur individuală, ea având în palmares la individual-compus alte trei medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale.

Simone Biles a fost numită cea mai bună gimnastă din lume chiar înainte să ajungă la Olimpiadă. După ce a terminat exercițiul la sol, nimeni nu a mai avut vreo îndoială că va lua aurul la individual compus, scrie presa internațională.

Foto: Gulliver/ Getty Images

Gimnasta a urcat pe podium plângând alături de compatrioata ei, Alexandra Raisman, care a obținut medalia de argint și de rusoaica Aliya Mustafina, care a luat bronzul.

Simone Biles este cea de-a patra americancă la rând care să câștige acest titlu, după Carly Patterson, Nastia Liukin și Gabby Douglas. De asemenea, Simone Biles a devenit prima femeie în 20 ani care a obținut aurul la individual compus atât la Campionatele Mondiale cât și la Olimpiadă. The New York Times scrie că antrenorul Bela Karolyi o compară cu Nadia Comăneci. Cotidianul american are o prezentare de excepție a profilului de sportiv al gimnastei americane, pe care o puteți vizualiza AICI.

Echipa SUA a câştigat medalia de aur şi în concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Rio, păstrându-și astfel titlul olimpic cucerit la Londra în 2012.

România nu a fost reprezentată la Rio în concursul pe echipe și nici în finala de la individual-compus, având o singură gimnastă la JO, pe Cătălina Ponor, care a concurat doar la două aparate (sol şi bârnă). Ponor s-a calificat în finală la bârnă şi va evolua în 15 august.

Clasamentul celor mai bune gimnaste din lume:  
  1. Simone Biles (SUA) - 62.198 de puncte

  2. Alexandra Raisman (SUA) - 60.098 de puncte

  3. Aliya Mustafina (Rusia)- 58.665 de puncte

  4. Shang Chunsong (China) – 58.549 de puncte

  5. Elisabeth Black (Canada) – 58.298 de puncte

  6. Wang Yan (China) – 58.032 de puncte

  7. Jessica Lopez (Venezuela) – 57.966 de puncte

  8. Asuka Teramoto (Japonia) - 57.965 de puncte

  9. Eythora Thorsdottir (Olanda) - 57.632 de puncte

  10. Giulia Steingruber (Elveția) - 57.565 de puncte

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri