JO RIO 2016 | România a ratat calificarea în sferturi la handbal feminin

Data publicării:
cristina neagu - GettyImages-589507898

Cristina Neagu FOTO: Gulliver/GettyImages

România a pierdut trei meciuri în grupă - cu Angola, Brazilia și Norvegia - și avea două victorii, cu Muntenegru și Spania, adică un total de 4 puncte.

Spania și Angola aveau și ele câte patru puncte înaintea întâlnirii directe de duminică. Meciul a fost câștigat de Spania cu 26 la 22.   

În sferturile de finală se califică primele patru locuri din grupă, or România a ocupat poziția a cincea.

Naţionala României a încheiat, duminică seară, grupa A, cu o înfrângere la limită în faţa campioanei olimpice en-titre, Norvegia, scor 27-28, după ce anterior obţinuse următoarele rezultate: 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru şi 24-21 cu Spania.

Spania a învins însă Angola, cu scorul de 26-22 (13-12), iar cele două echipe s-au calificat ”la braţ” în sferturi, cu 6, respectiv 4 puncte. Brazilia şi Norvegia, ambele cu câte 8 puncte sunt celelalte echipe calificate în sferturi din grupa A, în timp ce România (4 puncte) şi Muntenegru (0) au părăsit competiţia.

Atât COSR,  cât şi FR Handbal au anunţat ratarea calificării României în sferturi imediat după încheierea partidei cu Norvegia, chiar dacă jucătoarele antrenate de Tomas Ryde mai aveau o şansă prin victoria Angolei.

În grupa B, tot duminică, s-au jucat meciurile Suedia – Franţa 25-27 şi Olanda – Rusia 34-38, ultima partidă a zilei fiind cea dintre Argentina – Coreea de Sud, însă rezultatul acesteia nu mai influenţează clasamentul la vârf, în sferturi fiind deja calificate Rusia, Franţa, Suedia, Olanda, precizează news.ro.

Meciurile din sferturile de finală sunt programate în 16 august, semifinalele în 18 august, în 20 august va avea loc partida pentru medalia de bronz, iar în 21 august, ultima zi a Jocurilor Olimpice, se va juca pentru medalia de aur.

În sferturile de finală se vor duela Brazilia - Olanda, Norvegia - Suedia, Franţa - Spania şi Rusia - Angola.

Echipa de handbal feminin a României a mai participat de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie - 7.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri