Michael Phelps, de neoprit

Data publicării:
GettyImages-588638480

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Phelps a fost urmat de japonezul Kosuke Hagino, chinezul Shun Wang câştigând bronzul. Americanul devine primul sportiv care obţine titlul olimpic la aceeaşi probă la patru ediţii consecutive ale JO.

Michael Phelps avea deja trei medalii de aur la această ediţie a JO: la 200 metri fluture, cu ştafeta SUA de 4x200 metri liber şi cu ştafeta de 4x100 metri liber.

În total, cel mai titrat sportiv din istoria JO are în palmares 26 de medalii: 22 de aur, două de argint şi două de bronz.

Înotătorul american Michael Phelps, la 31 de ani, a intrat în istorie cu cele 26 de medalii olimpice, între care 22 de aur, câștigate în întreaga sa carieră și cele 12 recorduri pe care le-a depășit la cele cinci ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat. Performanța sportivului a fost evidențiată într-un clasament all time al medaliilor de aur obținute la Jocurile Olimpice, top în care s-ar situa, dacă ar fi o țară, pe locul al 39-lea.

Michael Phelps este cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, depășind-o încă de la ediția din 2012, de la Londra, pe fosta gimnastă sovietică Larisa Latînina, câștigătoarea a 18 medalii, între care 9 de aur.  

sursa: News.ro

Citiți și:

Michael Phelps a depășit un record de 2000 de ani, după ce a câștigat două noi medalii

JO 2016 | Michael Phelps, enervat de cazul unei rusoaice care concurează deși a fost prinsă dopată

Vânătăile unor sportivi americani, inclusiv Michael Phelps, au o explicație simplă: au încercat „băbescul” tratament cu ventuze

Reabilitarea „regelui” Michael Phelps. Înotătorul a câștigat a 19-a medalie de aur

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri