Ratări neașteptate ale sportivilor români în a doua zi a JO de la Rio

Data publicării:
jo rio mascota - GettyImages-586405100

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Ziua de duminică a fost una dezamăgitoare pentru delegaţia noastră, care îşi punea mari speranţe în Andreea Chiţu, la judo, pentru o medalie. Sportiva noastră a pierdut însă din faza sferturilor de finală ale categoriei 52 de kg, pentru ca apoi să fie învinsă şi în recalificări.

O altă surpriză neplăcută a fost eliminarea Irinei Begu din prima fază a competiției de către japoneza Nao Hibino, pe care o învinsese, săptămâna trecută, la turneul câştigat la Florianopolis. A urmat apoi eliminarea și la dublu a Irinei Begu, alături de Monica Niculescu.

Ghinion a avut și jucătoarea de tenis de masă Elizabeta Samara, eliminată în turul trei la simplu feminin de numărul 1 mondial, Ning Ding, din China, scor 4-0.

Și Cătălina Ponor a ratat finala la sol, calificându-se în schimb în finala la bârnă.

Reprezentanţii României la proba de natație ștafetă - Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu şi Norbert Trandafir - au fost eliminaţi în serii la 4x100 metri liber.

Ajuns până în turul al treilea al competiției, Ovidiu Ionescu a fost eliminat la tenis de masă, proba de simplu masculin, de portughezul Marcos Freitas.

Veștile bune de duminică

Cătălina Ponor s-a calificat la finala de la bârnă, de pe locul 5, iar Robert Glinţă s-a calificat în finală la nataţie, la 100 metri spate, o performanță pentru tânărul de 19 ani aflat pentru prima dată la Jocurile Olimpice.

Perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Adrian Crişan s-a calificat în turul trei la tenis de masă simplu masculin.

Obiectivul delegației României la JO era 6-8 medalii, însă acesta cu greu mai poate fi atins în condiţiile în care s-au ratat două oportunităţi bune, la scrimă individual feminin şi la judo.

Păstrăm speranțe la medialii pentru luni, prin Corina Căprioriu, la judo, şi Alin Moldoveanu, la tir cu pușcă cu aer comprimat. Tot luni, handbalistele românce vor încerca să spele rușinea înfrângerii din primul meci, în fața Angolei, deși o victorie va fi greu de obținut, în condițiile în care joacă împotriva gazdelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri