SURPRIZĂ LA RIO| Medalie de bronz pentru România la haltere prin Gabriel Sîncrăian

Data publicării:
gabriel sancraian rio GettyImages-588948210

@FOTO: Gulliver/GettyImages

Gabriel Sîncrăian a fost devansat de chinezul Tiao Tan şi de iranianul Kianoush Rostani, medaliat cu aur.

Sîncrăian are 27 de ani şi a reuşit să câştige bronzul după ce a ridicat 390 kilograme, adică de peste patru ori și jumătate greutatea sa.

Este o performanţă extraordinară pentru Sîncrăian.

Cu 173 de kilograme la stilul „smuls”, sportivul nostru nu anunţa să fie un pretendent la medalii. A recuperat excelent la „aruncat”, unde a reuşit să ridice 217 kilograme, la egalitate cu iranianul Kianoush Rostami, care a ieşit campion olimpic, stabilind totodată şi un record mondial. Reuşita sa la 217 a fost cu adevărat una extraordinară şi neaşteptată, scrie digisport.ro.

Sîncrăian putea să spere chiar la argintul olimpic, după ce chinezul Tao Tian, pe locul doi după „smuls”, a ratat primele două încercări la „aruncat”. Din a treia încercare, asiaticul a ridicat totuşi 217 kilograme şi şi-a asigurat argintul.

Iată o galerie foto cu acest „Superman” de România:

sincraian GettyImages-588945356
sincraian GettyImages-588945356

Sportivul nostru, originar din Cluj-Napoca, se află pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după ce a participat şi la Londra, în 2012. Cea mai bună performanţă din cariera sa fusese un bronz la Europene, în urmă cu patru ani.

România are până acum la această ediție a Jocurilor Olimpice o medalie de aur, obținută de echipa feminină de spadă, una de argint, adusă de perechea Florin Mergea/Horia Tecău la tenis dublu masculin, și cea de bronz obținută la haltere de Gabriel Sîncrăian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri