Rooney, condamnat la muncă în folosul comunității și nu va avea voie să conducă 2 ani

Data actualizării: Data publicării:
Wayne Rooney Appears In Court On Drink-Driving Charge
Foto: Guliver/GettyImages

Atacantul echipei Everton Wayne Rooney a primit din partea instanţei interdicţia de a conduce autovehicule timp de doi ani, după ce a fost prins băut la volan, la 1 septembrie, informează lequipe.fr. În plus, el va trebui să efectueze o sută de ore de muncă în folosul comunităţii.

Wayne Rooney Appears In Court On Drink-Driving Charge
Foto: Guliver/GettyImages

Rooney a pledat vinovat în faţa magistraţilor tribunalului din Stockport, aproape de Manchester.

„În urma audierii de astăzi, vreu să-mi cer scuze public pentru lipsa mea de judecată de neiertat de care am dat dovadă conducând peste limita admisă (n.r. - de alcoolemie). A fost total greşit. Le-am cerut deja iertare familiei, antrenorului, preşedintelui, tuturor celor de la Everton FC. Acum vreau să le cer iertare fanilor şi celor care m-au urmărit şi susţinut în carieră. Bineînţeles, accept sentinţa instanţei şi sper că pot face unele reparaţii prin serviciul meu comunitar, a declarat Rooney, într-un comunicat.

Potrivit dailymail.co.uk, clubul Everton îl va amenda pe Rooney cu suma de 300.000 de lire sterline (340.000 de euro), reprezentând salariul lui pe două săptămâni.

Fotbalistul a fost reţinut de poliţie, în noaptea de 31 august spre 1 septembrie, în apropierea locuinţei sale din Cheshire, fiind bănuit de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Alcoolemia detectată a fost de 104 miligrame de alcool la 100 mililitri de sânge. Limita admisă este de 35 de miligrame.

Rooney, 31 de ani, este cel mai bun marcator din istoria naţionalei Angliei, cu 53 de goluri. La 23 august, el şi-a anunţat retragerea din prima reprezentativă, al cărei căpitan a fost la multe partide şi pentru care a disputat 119 meciuri.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri