Simona Halep este în semifinale la Madrid, după o victorie zdrobitoare

Data actualizării: Data publicării:
2016 US Open - Day 2

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid după ce a învins-o pe Coco Vandeweghe în două seturi, câștigate în mai puțin de o oră, cu 6-1, 6-1.

simona halep getty
Foto: Guliver/GettyImages

Halep a legat pentru prima dată în acest an patru victorii la rând. Românca a fost de neoprit în meciul cu Vandeweghe, căreia nu i-a permis să-şi valorifice forţa loviturilor. Cu un serviciu la cel mai înalt nivel (90 la sută în setul I, 77 % la final), cu o mobilitate dezarmantă şi cu lovituri care şi-au atins ţinta cu o precizie excepţională (o eroare neforţată în primul set, trei în total, şase lovituri câştigătoare, 11 la final), Halep şi-a surclasat adversara.

Jucătoarea română a servit şi a condus cu 1-0, înainte ca Vandeweghe să egaleze. Au urmat nouă ghemuri consecutive câştigate de Simona Halep, majoritatea fără egalitate. După cinci dintre acestea, jucătoarea cel mai bine clasată în ierarhia WTA dintre sportivele sfertfinaliste a câştigat primul set, cu 6-1, în 25 de minute.

Vandeweghe a schimbat cifra din dreptul numelui ei pe tabela de marcaj la 0-4, în setul al doilea. A fost un moment pe care l-a celebrat cu mâinile ridicate, salutând publicul. La scorul de 6-1, 4-1, 30-0, o scurtă repriză de ploaie a oprit partida, dar jucătoarele au rămas pe teren. Organizatorii au decis să acopere arena Manolo Santana şi meciul s-a reluat după patru minute, dar nu a mai durat mult, pentru că Halep a câştigat şi al doilea set, tot cu 6-1, după o oră de la start.

Citiți și:
Halep și-a aflat adversara din semifinale și ora la care joacă vineri

Calificarea în semifinale este recompensată la Madrid Open cu 257.555 de euro şi cu 390 de puncte WTA.

Tot joi şi tot în sferturi va evolua şi Sorana Cîrstea, locul 83 WTA, beneficiară a unui wild card. Ea o va întâlni pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 14.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri