Simona Halep, primele declarații după meciul pierdut cu Angelique Kerber

Data actualizării: Data publicării:
simona halep GettyImages-471076572
Foto: Gulliver/GettyImages

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a declarat, după eliminarea în semifinalele turneului de la Cincinnati, că nu vrea să dramatizeze, precizând că a făcut un meci bun, dar că Angelique Kerber a meritat victoria, informează site-ul oficial al WTA, citat de News.ro.

simona halep GettyImages-471076572
GettyImages

"Îmi simt jocul. Simt că am ajuns la un nivel bun. Nu vreau să fac o dramă din acest meci, deoarece nu este cazul. Totul este în regulă, voi lua această înfrângere ca pe un lucru pozitiv. Sunt supărată că am pierdut, dar sunt fericită de modul în care am jucat. La începutul meciului nu am simţit prea bine mingea, dar pe parcurs am reglat acest lucru. Kerber a jucat bine, a meritat să câştige. Nu a fost ziua mea, ea a fost mai bună astăzi. Am făcut o treabă bună aici, pot spune că este un turneu pozitiv", a spus Halep.

Simona Halep consideră că ar fi putut întoarce soarta meciului, dar s-a trezit prea târziu: "I-am simţit pe fani alături de mine. Atmosfera a fost uimitoare. Aş fi putut întoarce soarta meciului, dar m-am trezit prea târziu. Lucrul pozitiv este că am luptat până la final pentru fiecare minge. Chiar dacă am pierdut, simt că am jucat la un nivel înalt. Trebuie să o felicit pe Kerber, pentru că a stat bine în meci", a continuat sportiva.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-4, de germana Angelique Kerber, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, ratând calificarea în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Jucătoarea germană va deveni noul număr 1 mondial dacă va câştiga acest turneu. În ultimul act, Kerber va evolua cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, care a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-3, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4.

Calificarea în semifinale este recompensată cu 123.665 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a turneului de la Cincinnati, Halep a jucat finala, pierdută în faţa Serenei Williams, care nu a participat la competiţia din acest an.

Simona Halep pierde astfel un loc în clasamentul WTA. Ea va ajunge pe locul 5, întrecută fiind de Agneszka Radwanska în clasamentul ce va fi dat publicităţii luni.

După această competiţie, Simona Halep va evolua la US Open, turneu care va începe la 29 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri