Steaua - City, 0 - 5. Englezii au ratat și două penalty-uri

Data publicării:
champions league
Foto: Gulliver/GettyImages

Steaua a suferit marți o înfrângere usturătoare, acasă, cu City, care îi anulează orice șanse de a merge mai departe.

champions league

Aguero a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 9! Argentinianul a executat în dreapta lui Niţă, care a reușit să respingă. Pe urmărire, Nolito a trimis din prima, dar în bara transversală. În minutul 13, oaspeţii deschid scorul, după o greşeală în apărarea Stelei. În minutul 21, City a ratat al doilea penalty. Al doilea gol al oaspeților a venit în minutul 41. 3-0 a fost imediat după reluarea partidei, iar în minutul 79 scorul a ajuns la 4-0 pentru Manchester City. 5-0 a picat înaintea fluierului de final. 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 22:35 - Atacantul Ciprian Marica a declarat, marţi seară, după ce a părăsit Arena Naţională în minutul 80 al meciului Stelei cu Manchester City, la scorul de 4-0, că nu ştie când va mai ajunge o echipă românească în grupele Ligii Campionilor. „Ăsta este nivelul fotbalului românesc, nu ştiu când va mai ajunge o echipă română în gruplele Ligii Campionilor.  Fotbalul românesc are nevoie de ceva neapărat şi nu mă refer doar la Steaua, aici este un caz fericit, dar dacă nu se face ceva fotbalul românesc moare. Ce rost mai are să mă gândesc acum că aş fi putut fi pe teren”, a declarat acesta.

Marica a plecat în minutul 80 al meciului, când a părăsit Arena Naţională şi selecţionerul Cristoph Daum.

Manchester City a câştigat cu 5-0, la capătul unui meci în care Aguero a reuşit un hat-trick şi a ratat două lovituri de la 11 metri. Chiar dacă a primit cinci goluri, portarul roş-albaştrilor, Florin Niţă, a fost de departe cel mai bun jucător al lui Laurenţiu Reghecampf.

Meciul a arătat efectiv ca o luptă între David şi Goliat. Banca de rezerve a „cetăţenilor” a fost de aproape şase ori mai valoroasă decât primul „11” al lui Reghecampf.  


Antrenorul Stelei își dorește o nouă victorie de pus în ramă, după ce Ajax şi Chelsea au plecat înfrânte de pe Naţional Arena. Roş-albaştrii speră să dea o nouă lovitură contra miliardarilor de laManchester City, în play-off-ul UCL.

„Și noi avem o echipă puternică, deci avem o șansă. Echipa noastră va încerca din primul moment să atace și să marcheze goluri, altă șansă nu avem. Vrem să avem inițiativa! O victorie la două goluri nu cred că e suficientă pentru a ne califica. Vor fi două meciuri de calificare, trebuie să fim foarte concentraţi, nu cred că se va decide nimic după meciul de marţi”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

La trei ani de la ultima calificare în grupele Champions League, Reghecampf se duelează cu Pep Guardiola pentru un loc în elita fotbalului european. Cei doi s-au mai întâlnit, în trecut, într-un amical, pe când antrenorul roș-albaștrilor antrena pe Al Hilal, iar tehnicianul „cetățenilor” pe Bayern. Spaniolul a ieșit atunci învingător, câștigând cu 4-1.

„Îmi aduc aminte de meciul cu Reghecampf, nu am fost de prea multe ori în Arabia Saudită. Ne aşteaptă o partidă dificilă, trebuie să găsim cele mai bune soluţii. Am foarte mult respect pentru Steaua şi pentru modul în care ei se comportă în Europa. Obiectivul nostru e să ajungem cât mai departe în Champions League şi, ca atare, trebuie să anticipăm ce ne aşteaptă. Vreau să înscriem cel puţin un gol, pentru că acest lucru ne-ar ajuta enorm în perspectiva returului”, a declarat Pep Guardiola, în conferinţa de presă de luni.

Echipe de start:

Steaua: Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Achim, Sulley Muniru - Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Hamroun - Golubovic

Rezerve: Cojocaru, Mitrea, Tudorie, Aganovic, Ovidiu Popescu, Dan Popescu, Bourceanu.

Manchester City: Caballero - Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov - Fernandinho, Silva - Sterling, De Bruyne, Nolito - Aguero

Rezerve: Hart, Sagna, Clichy, Fernando, Delph, Iheanacho, Navas

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri