Tecău și Rojer au pierdut onorabil finala de la Cincinnati

Data actualizării: Data publicării:
tecau rojer suparati GettyImages-505956182
Gulliver/GettyImages

Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au calificat în finala de dublu a turneului de la Cincinnati, după ce i-au învins pe frații Bryan (SUA), însă nu au reușit să-și adjudece trofeul. Finala a fost câștigată de perechea Dodig/Melo, cu toate că în primele două seturi forțele păreau perfect echilibrate. 

tecau rojer suparati GettyImages-505956182
Gulliver/GettyImages

Finala de la Cincinnati la dublu masculin a început foarte strâns în setul 1. Cele două perechi câștigau succesiv puncte. Un minim avantaj al unora dintre competitori era repede recuperat de ceilalți.

PRIMUL SET. Perechea Ivan Dodig (Croația) - Marcelo Melo (Brazilia) câștigă primul set cu 7 la 6.

SETUL 2. Tecău și Rojer egalează situația. Câștigă setul cu același scor cu care l-au câștigat adversarii pe primul: 7-6.  

SETUL 3. Lucrurile au mers mult mai ușor pentru Dodig și Melo, care câștigă destul de repede setul, cu 10-6, și își adjudecă trofeul de la Cincinnati. 

Scor final Tecău/Mergea - Dodig/Melo: 1-2.


Finalele de la Cincinnati

Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer au câștigat în două seturi, 6-3, 7-6, partida din semifinale împotriva lui Bob și Mike Bryan. Tecău şi Rojer, favoriţi numărul 5, au făcut un meci excelent şi i-au învins pe fraţii Bob şi Mike Bryan după doar o oră şi 16 minute de joc. 

Astfel, la doar o săptămână după ce a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice, alături de Florin Mergea, Horia Tecău va juca o altă finală importantă. Ei vor întâlni în finala de la Cincinnati perechea Ivan Dodig (Croația) - Marcelo Melo (Brazilia), care au trecut ușor de semifinale învingându-i în mai puțin de o oră pe Daniel Nestor și Vasek Pospisil (Canada)  cu 6-4, 6-1.

Tecău l-a înfruntat pe Melo săptămâna trecută, la Jocurile Olimpice, românul având câştig de cauză alături de Mergea, în meciul în care brazilianul a făcut pereche cu Bruno Soares.

Finala de dublu masculin la Cincinnati este programată duminică, după ora 21:30.

Tecău a mai câștigat la dublu turneul de la Cincinnati în 2012, atunci când îl avea ca partener pe suedezul Robert Lindstedt.

La simplu masculin, Andy Murray (Marea Britanie) s-a calificat în finală după ce l-a învins pe Milos Raonic (Canada) și va juca împtriva câștigătorului din partida Marin Cilic (Croația) și Grigor Dimitrov (Bulgaria).

La simplu feminin, Angelique Kerber (Germania), care a trecut de Simona Halep în semifinală, o întâlnește pe Karolina Pliskova (Cehia), calificată după ce a obținut victoria în meciul cu Garbine Muguruza (6-1, 6-3).

Kerber va fi cu atât mai motivată să câștige finala, cu cât victoria i-ar aduce poziția de lider în clasamentul WTA. În schimb, Simona Halep va mai coborî un loc și va ajunge pe 5. 

Halep a greşit mult sâmbătă, în meciul cu Kerber, comiţând 50 de erori neforţate (21, Kerber). Partea bună a evoluţiei ei a fost că şi-a păstrat agresivitatea şi a fost aproape de o nouă revenire spectaculoasă, aşa cum a reuşit, vineri, cu Agnieszka Radwanska. De data aceasta, românca a avut în faţă o adversară extrem de tenace, care s-a apărat foarte bine şi a ştiut cum să transforme într-un succes jocul mai slab al Simonei Halep, scrie News.ro.

Simona Halep va fi întrecută însă chiar de Agneszka Radwanska, pe care a învins-o vineri, în clasamentul WTA ce va fi dat publicităţii luni.

La ediţia precedentă a turneului de la Cincinnati, Halep a jucat finala, pierdută în faţa Serenei Williams, care nu a participat la competiţia din acest an.

După această competiţie, Simona Halep va evolua la US Open, turneu care va începe la 29 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri