Americanii o văd pe Simona Halep posibila „campioană scundă” la US Open

Data actualizării: Data publicării:
2016 US Open - Day 4

Simona Halep face furori la US Open. Favorita numărul 5 a ajuns deja în turul 3 de la Flushing Meadows, după două victorii convingătoare, cu Kirsten Flipkens şi Lucie Safarova. Americanii de la tennis.com anunţă că românca poate fi singura jucătoare care poate câştiga turneul, chiar dacă joacă numai împotriva unor sportive mult mai înalte, scrie digisport.ro.

2016 US Open - Day 4
Foto: Guliver/GettyImages

„Felul în care Simona joacă în momentul acesta o face să fie favorită împotriva oricui, în afară de Serena Williams. Poate cineva să câştige US Open jucând «uphill» (n.r. - numai împotriva unor jucătoare mai înalte)? Justine Henin şi Martina Hingis au reuşit, dar sunt puţine jucătoarele scunde care au ajuns la această performanţă. Simona are o şansă în acest an să devină campioana scundă”, notează tennis.com.

Americanii mai spun că, chiar dacă românca a recunoscut că are rău de înălţime, jocul ei se poate asemăna cu un roller coaster, având suişuri şi coborâşuri. Chiar şi aşa, ultima perioadă din acest sezon este una fastă, ea având 15 victorii în ultimele 16 partide şi 22 în precedentele 25, adjudecându-şi două trofee, la Bucureşti şi Montreal.

Pentru Simona (1,68 m) urmează duelul din turul al treilea cu Timea Babos (1,79 m). Halep a învins-o de două ori pe Babos în cele trei meciuri disputatea: 7-5, 6-1, în sferturile de finală ale turneului de la Bucureşti, în 2013, şi 6-4, 6-0, în optimi la Guangzhou, în 2015. Singurul eşec al sportivei noastre a venit în Fed Cup, în 2014, 6-1, 5-7, 3-6.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri