Arenele BNR: Au supraviețuit lui Ceaușescu, dar sunt lăsate în paragină de politicienii actuali

Data publicării:
arenele bnr

Dublă greşeală pentru o Capitală care nu mai are arenă pentru turnee de tenis. Statul nici nu construieşte ceva nou, nici nu schimbă legea ca să dea voie Băncii Naţionale să investească în terenurile de joc care îi mai aparţin doar în acte. BNR nu are voie să modernizeze arena, care nu mai corespunde cerinţelor internaţionale, motiv pentru care şi fostul tenismen Ion Ţiriac a mutat în Ungaria turneul care îi poartă numele.

Bucureştiul va fi ocolit de numele mari ale tenisului care veneau la turneul lui Ţiriac. Singura competiţie care mai este organizată la Arenele Băncii Naţionale este WTA Bucharest Open - un turneu care se desfăşoară în condiţii grele. Terenul Central a fost închis pentru că nu mai are aviz de la ISU şi, de anul trecut, meciurile se joacă pe terenurile secundare, cu tribune mobile. Federaţia de tenis încearcă de ani de zile să rezolve problema. A trimis propuneri Guvernelor Ponta, Grindeanu şi Tudose. A scris şi Guvernatorului Mugur Isărescu.

Dumitru Hărădău, preşedinte turneu WTA Bucharest Open: Dacă legea nu-i permite BNR-ului, şi se ştie că nu, există legi care nu permit BNR-ului să investească, pentru că aicea nu putem să încălcăm legea, nu se poate trece peste lege, se poate discuta cu Parlamentul, care să aprobe o lege prin care BNR-ul, din impozitul pe profit pe care-l transmite anual către Ministerul de Finanţe, să investească în baza de tenis. De fiecare dată când organizăm un turneu, avem nevoie de derogări de la Federaţia Internaţională, pe care, la un moment dat, nu o să le mai obţinem.

Arenele BNR nu mai sunt funcţionale pentru că Banca Naţională nu mai poate investi legal decât pentru necesităţile personalului.

Mugur Șteț, dir. adj. CPPAS al BNR: De aceea nu am mai putut să mai facem nimic la această arenă. E nevoie să se găsească o soluţie legală.

Fostul mare tenismen Ilie Năstase crede că Banca Naţională se gândeşte cam târziu la binele arenelor pe care le patronează şi acuză BNR că a lăsat baza să se degradeze.

Ilie Năstase, primul lider ATP: În ultimii ani, noi am platit chirie acolo. Că a fost Cupa Davis, că a fost turneu, s-a plătit o chirie, da? Ei n-au făcut nimic acolo. E terenul românilor. Aşa se numeşte, Banca Naţională a românilor.

Arena unde echipa României de Cupa Davis lupta, acum 45 de ani, pentru Salatiera de Argint cu Statele Unite poate fi acoperită de praful uitării, cu toate că arenele au supravieţuit dictaturii comuniste. Cuplul Ceauşescu a vrut să le demoleze în anii 80. Acum, stau la mâna politicienilor. Care vor sau nu să schimbe legislaţia!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri