Bianca Andreescu, desemnată „Jucătoarea de tenis a anului 2017” în Canada

Data actualizării: Data publicării:
Rogers Cup presented by National Bank - Day 4
Foto: Guliver/GettyImages

Sezonul excelent al jucătoarei de tenis Bianca Andreescu a fost recunoscut oficial în Canada. La doar 17 ani, tânăra care a început tenisul în România a fost desemnată „Jucătoarea de tenis a anului 2017” și, totodată, „Juniorul anului”. Bianca s-a născut în Canada, acolo unde mama ei avea serviciul. O bună perioadă de timp a locuit alternativ, în România și Canada câte șase luni, după care, alături de familie, s-a stabilit definitiv în „Țara frunzei de arțar”.

Rogers Cup presented by National Bank - Day 4
Foto: Guliver/GettyImages

Andreescu a câștigat în 2017 două titluri de Grand Slam la proba de dublu, juniori - Australian Open și Rolland Garros. 

Tot în acest an, Bianca a fost desemnată „Revelația lunii iulie în tenisul feminin”, după un sondaj realizat de WTA.

Atunci, tânăra jucătoare a declarat pentru Digi Sport: „Eu m-am născut în Canada pentru că mama mea a avut serviciul acolo, dar am început tenisul în România. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost. Nu am știut de la început că voi face tenis de performanță. Când eram mică, părinții m-au pus să exersez mai multe sporturi, înot, fotbal... Într-o zi am ajuns și la tenis și mi-a plăcut din prima, așa că iată unde am ajuns. Nu am întrerupt legăturile cu România. În fiecare an mergem cam două săptămâni, pentru că avem toate rudele acolo”.

În prezent, Andreescu este clasată pe locul 162 WTA. În vară, jucătoarea de origine română a spus că își dorește să joace la „BRD Bucharest Open”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri