C.T. Popescu, despre meciul Simonei: Cauza înfrângerii e simplă și limpede

Data actualizării: Data publicării:
ctp 5 mai

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că meciul dintre Simona Halep și Maria Șarapova din manșa I a US Open, unde jucătoarea româncă a fost învinsă cu 6-4, 4-6, 6-3, a fost unul palpitant și extraordinar iar cauza înfrângerii e simplă și limpede: serviciul slab al Simonei.

„Se poate spune că Simona i-a dat lacrimile Mariei. N-am văzut-o niciodată plângând pe Maria Șarapova. Nu ştiam dacă e în stare. Dar e explicabil ce am văzut, pentru că sunt unii care o admiră pe Şarapova, alţii care o detestă, dar nimeni nu poate să nu-i recunoască marea ei dragoste pentru tenis. Faptul că după 19 luni ea dispută din nou un meci într-un turneu de grand slam, mai ales la US Open unde avut meciuri memorabile, e explicabil că a avut lacrimi”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Nu sunt supărat după această înfrângere a Simonei. A fost un meci palpitant, desfăşurat în faţă unei imense arene, plină ochi la un meci din primul tur. E extraordinar. În ciuda dramatismului partidei şi a răsturnării de situaţie, cauza înfrângerii e simplă şi limpede: serviciul. La jocul din câmp, s-a descurcat foarte bine, a făcut faţă în raliuri, s-a mişcat foarte bine cu rapiditatea ei celebră, a şi scos la un moment dat patru lovituri ca şi câştigătoare ale Șarapovei, într-un schimb care ar putea candida la punctul zilei sau al turneului de până acum”, a adăugat jurnalistul.

„În schimb, când a venit vorba de serviciu, aproape că ar fi fost mai bine să servească Şarapova în toate game-urile. Pentru că, în special serviciul 2 al Simonei, boală veche, a fost moale, previzibil şi de nenumărate ori Şarapova a executat-o pe Simona cu retururi direct câştigătoare, puncte câştigate cu efort minim, care au remontat-o de fiecare dat pe rusoaică, pentru că jocul Șarapovei, marcat clar de pauza lungă, a suferit la capitolul precizie, a reuşit în stilul sălbatic, consacrat, peste 50 de lovituri direct câştigătoare, dar şi tot atâtea greşeli neforţate. Numai cu acest joc nu putea câştiga. A fost nevoie de cadourile oferite de Simona la serviciu”, precizează jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă se creează un complex al Simonei Halep în fața Șarapovei, Cristian Tudor Popescu a răspuns: „Se formează şi aşa ceva când pierzi de șapte ori şi nu câştigi niciodată. Şarapova a spus foarte bine: ne respectăm, indiferent de palmares, întâlnirile au fost puternice, tensionate şi aşa e. Faptul că Şarapova e mai bună decât Simona e un fapt, nu ne putem supăra. Ceea ce m-a pus pe gânduri şi mă îngrijorează e faptul că i-a dispărut Simonei acea platoşă de echilibru şi siguranţă pe care şi-o construit-o în lunile din urmă şi a început să crape platoşa, să se desprindă şi dedesubt se vede Simona neliniştită de la începutul acestui an”.

CITIȚI ȘI: Ce au spus Halep și Șarapova după încleștarea de la US Open

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri