Calcule: Cum ajunge Halep în semifinale la Singapore. Poate pierde și cu Svitolina

Data publicării:
simona halep miercuri

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial și principala favorită, a fost surclasată de daneza Caroline Wozniacki (N. 6), cu 6-0, 6-2, miercuri, în al doilea său meci din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor de la Singapore. Ea însă are șanse de calificare în semifinale, iar scenariile sunt mai multe. Simona poate merge mai departe chiar dacă va pierde ultimul meci, cel împotriva Svitolinei.

Dacă astăzi Garcia o învinge pe Svitolina, iar în meciul următor Wozniacki va câștiga în fața franțuzoiacei și Svitolina o învinge pe Halep, Simona ar fi la egalitate de puncte cu Svitolina și Garcia. Toate trei vor avea câte o victorie și al doilea loc în grupă se va decide la numărul seturilor câștigate, scrie gsp.ro.

Acum, Halep are două seturi câștigate și două pierdute (2-2) în timp ce Wozniacki e aproape calificată, cu patru seturi adjudecate în două partide.

Dacă Garcia câștigă cu 2-0 azi și pierde împotriva lui Wozniacki tot în două seturi, franțuzoaica ar avea 2-4 seturi câștigate/seturi pierdute. În aceste condiții, Simona se poate califica în semifinale dacă pierde în fața Elinei Svitolina, cu condiția să câștige un set. În acest caz, Simona ar avea 3-4 raportul seturilor câștigate/pierdute.

O altă posibilitate de calificare este în cazul în care Garcia câștigă cu 2-1 împotriva Svitolinei. În această variantă, franțuzoaica poate pierde în fața lui Wozniacki și în trei seturi, urmând să aibă 3-5 raportul seturilor.

În acest caz, Simona Halep trebuie să obțină, la fel ca în scenariul precedent, același rezultat, adică să câștige un set în meciul cu Svitolina.

Pentru a nu depinde de jocul rezultatelor, Simona trebuie să spere la o victorie a Svitolinei în faţa Carolinei Garcia. În acest caz, Halep ar avea nevoie de o victorie cu ucraineanca, indiferent de ce s-ar întâmpla în meciul din Wozniacki şi Garcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri