Ce au spus Halep și Șarapova după încleștarea de la US Open

Data actualizării: Data publicării:
59a4dcbb95f9cf9270b607ff

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de rusoaica Maria Şarapova, locul 146 WTA, fostă numărul 1 mondial, beneficiară a unui wild card, în manşa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Cele două spotive au oferit un "thriller", o adevărată finală în turul I al US Open, o înfruntare între forţă şi tenacitate, poate cea mai frumoasă partidă din acest an din circutul feminin, în faţa unui public care a ocupat aproape în totalitate cele 23.000 de locuri ale Arthur Ashe Stadium.

„Niciodată nu știi cum o să te simți până când nu câștigi mingea de meci, nu poți controla ce e în mintea ta în acele momente. Merită! Uneori te întrebi de ce depui atât de mult efort. Și ăsta (victoria, n.red.) este răspunsul”, a spus Maria Șarapova la finalul partidei contra Simonei Halep.

„Ne respectăm reciproc și atunci când am văzut tragerea la sorți amândouă am știut că e ceva în plus. Surescitarea a venit pe fondul meciurilor foarte bune pe care le-am jucat înainte. Indiferent de palmaresul meu în fața ei, mereu e un joc dificil”, a adăugat rusoaica.

La rândul ei, Simona Halep a spus că a făcut tot posibilul să câștige și a recunoscut care au fost avantajele adversarei.

„A fost extrem de dificil meciul, altfel față de cum este un meci din primul tur. Dar asta a fost tragerea la sorți. Am dat tot ce am putut, dar a fost mai bună. A servit mai bine, iar serviciul meu a fost slab astăzi”, a spus Simona Halep, adăugând că este tristă pentru că a pierdut meciul.

„Nu mai am altceva de spus, asta e! E vorba despre noroc. Cu siguranță a fost un prim tur dificil. Cred că eu am jucat bine, dar ea a jucat mai bine. A fost un meci bun”, a mai spus constănțeanca.

Victoria Șarapovei din primul tur de la US Open a fost una meritată, jucătoarea de 30 de ani conducând majoritatea schimburilor de mingi din această partidă. Aceasta a lovit câștigător de nu mai puțin de 60 de ori, dar a comis și 64 de greșeli neforțate.

De asemenea, Șarapova s-a aflat în avantaj aproape tot timpul. Singurul moment în care Halep a preluat conducerea a fost în setul al doilea, pe care l-a și câștigat, după ce a revenit fantastic de la 1-4 și și-a adjudecat cinci game-uri consecutive.

După o pauză de vestiar, sportiva din Rusia a început însă perfect decisivul - a continuat să fie la fel de agresivă și nu a dat semne de oboseală. Ea a făcut break-ul, iar apoi s-a desprins la 3-0, păstrându-și avantajul până la final.

În turul al doilea, Maria Șarapova urmează să o întâlnească pe Timea Babos, din Ungaria. De partea cealaltă, Simona Halep ratează, cel mai probabil, o nouă șansă de a trece pe primul loc în clasamentul WTA.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri