CTP: Simona a ținut-o la respect pe „bombardiera” Garcia

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 victoria Simonei Halep din primul meci de la Turneul Campioanelor 2017. Jurnalistul a remarcat serviciul bun al liderului mondial WTA dar și o greșeală majoră făcută de tatăl jucătoarei franceze când a venit în teren să discute cu ea. Halep, locul 1 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA.

Cristian Tudor Popescu: M-a impresionat serviciul Simonei. A fost elementul determinant în acest meci, în special serviciul doi cu care Simona a reușit să o țină la respect pe „bombardiera” Garcia atunci când nu i-a intrat serviciul unu.

Vedeți cum e tenisul? Să ne amintim cum arăta Garcia la Beijing, în finală. Acolo, Caroline Garcia, prea puternică, invincibilă, a servit vreme de două ore cu o cadență infernală și a lovit tare cu dreapta. Aici nu a mai reușit să facă lucrul ăsta. Motivul principal a fost serviciul Simonei și faptul că Simona a atacat-o, nu a lăsat-o să-și mai facă jocul agresiv. Intervenția lui Darren Cahill din primul set, o altă deosebire față de Beijing, acolo nu a fost Darren, intervenția lui a fost ca întotdeauna foarte bună. I-a spus doar atât: „Nivelul de joc e bun, servești foarte bine, doar că nu-i mai da puncte gratuite. Fă-o să-și câștige punctele greu.

Cu această indicație, dată cu tonul inconfundabil al lui Cahill, de la 4-3 pentru Garcia, Simona a câștigat setul cu 6-4. A fost o desfășurare aproape matematică a meciului. De câte ori Simona a fost pasivă în joc, mulțumindu-se să trimită mingea peste fileu, așteptând să vadă ce-i vine de dincolo, Garcia a luat inițiativa, a lovit și a făcut punct în majoritatea cazurilor. De câte ori Simona s-a mobilizat și a trimis ea minge aspră, în unghi care să nu îi permită lui Garcia să se așeze, atunci a câștigat Simona.

S-a mai produs ceva important. O intervenție catastrofală a tatălui Carolinei Garcia, care este și antrenorul său. Domnul Garcia a comis o greșeală inadmisibilă pentru un antrenor, și anume nu a lăsat-o pe jucătoare să vorbească. Caroline a vrut să îi spună ceva, iar el i-a retezat vorba domnul Garcia, spunându-i „nu contează, trebuie să te ții de ce-am vorbit noi”. Uriașă greșeală. Întotdeauna trebuie să o asculți pe jucătoare, pentru că ea îți spune ce o doare, ce o deranjează. Să o asculți și să răspunzi la ce o „râcâie pe ea”, nu să-i spui „taci din gură și ne vedem de planul nostru”. I-a frânt pur și simplu psihicul jucătoarei domnul Garcia, cu stilul său dictatorial, așa că din acel moment Caroline a pierdut două game-uri la rând, după care jocul ei s-a rupt, pur și simplu, Simona făcând o formalitate pentru a o învinge.

Asta rămâne important din acest meci, serviciul Simonei foarte bun. Când a intrat serviciul unu a realizat și vreo trei ași. Serviciul doi a fost excelent, nepermițând retururi prea agresive din partea lui Garcia și faptul că nu a lăsat-o pe adversară să ia inițiativa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...