Declarație elegantă a Elenei Vesnina, după meciul în care Monica Niculescu şi Hao-Ching au fost învinse la un scor umilitor

Data actualizării: Data publicării:
vesnina - fb

Jucătoarea rusă Elena Vesnina a declarat, după ce ea şi Ekaterina Makarova au învins perechea Monica Niculescu/Hao-Ching Chan în finala de dublu a turneului de la Wimbledon, că scorul de 6-0, 6-0 nu arată bine, însă românca şi colega sa s-au luptat până la final şi au încercat să schimbe soarta meciului, relatează News.ro.

monica niculescu finala wimbledon
Foto: digisport.ro

"Scorul nu arată bine, dar Monica şi Hao-Ching s-au luptat până la final. Au încercat să schimbe soarta meciului. Ştiam că dacă le vom da cea mai mică şansă, se poate schimba situaţia. Au câştigat cinci meciuri la Wimbledon, aşa că sunt bune. Sunt în formă bună. Ştiam că vor fi puţin mai emoţionate decât noi. Noi avem experienţă, am mai jucat finale. Am profitat de acest avantaj. Am fost încrezătoare şi agresive", a spus Vesnina, conform wtatennis.com.

Elena Vesnina a precizat că ea şi Makarova aveau sentimentul că trebuie să termine ceva cum trebuie la Wimbledon, după ce în 2015 au pierdut finala de dublu. "Aşteptam acest trofeu împreună cu Katya (Makarova). Când am pierdut la French Open, nu am jucat bine deloc. Stăteam în vestiar şi i-am spus Katyei: «Trebuie să câştigăm Wimbledonul». Am avut acea finală strânsă în urmă cu doi ani, pe care am pierdut-o cu 5-7 în setul trei. Ne gândeam că avem ceva de terminat aici. Stăteam şi aşteptam. Ştiam că meciul masculin va fi cinci seturi. Martina Navratilova ne-a spus: «Ştiţi că voi trebuie să terminaţi de jucat până la ora 23.00?». Iar eu mă gândeam: «Nu se poate, trebuie să termine ei mai devreme». După primul set, m-am uitat la ceas. «Ok, suntem în grafic»", a afirmat ea.

Ekaterina Makarova a declarat că deşi scorul nu arată asta, ea a simţit că meciul a fost unul strâns. "Când s-a terminat meciul, i-am spus Elenei: «Este 6-0, 6-0, dar nu pare aşa». A fost un meci strâns, în special în setul doi. Adversarele noastre au avut şanse. Dar noi ne-am zis: «Nu le vom da nimic»", a spus Makarova.

Perechea Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (România/Taiwan), cap de serie numărul 9, a pierdut finala probei de dublu feminin de la Wimbledon, în faţa cuplului Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), cap de serie 2, scor 0-6, 0-6. Meciul a durat 54 de minute.

Niculescu şi Chan au jucat în al treilea meci al zilei de sâmbătă pe terenul central, după finala de simplu feminin câştigată de Garbine Muguruza în faţa lui Venus Williams într-o oră şi 17 minute, scor 7-5, 6-0, şi finala de dublu masculin Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia) - Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croaţia) încheiată în patru ore şi 39 de minute, scor 5-7, 7-5, 7-2 (2), 3-6, 13-11.

Meciul de dublu feminin a început la ora locală 21.29 şi a fost adjudecat categoric de Makarova şi Vesnina.

Câştigătoarele trofeului au obţinut 2000 de puncte WTA şi 400.000 de lire sterline, iar Niculescu şi Chan 1300 de puncte şi 200.000 de lire sterline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri