Deși interzis la Roland Garros, Năstase spune că va merge ca spectator

Data publicării:
Mutua Madrid Open - Day Six
Foto: Guliver/GettyImages

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat, luni, că va merge ca spectator la Roland Garros dacă va primi un bilet din partea lui Ion Ţiriac şi a precizat că sunt oameni din lumea tenisului care sunt alături de el după scandalul de la meciul de Fed Cup cu Marea Britanie.

Mutua Madrid Open - Day Six
Foto: Guliver/GettyImages

„La Madrid e turneul dânsului (n.r. - Ion Ţiriac) şi face ce vrea cu el, nu este ITF. Bănuiesc că a făcut-o doar din prietenie pentru mine şi o s-o facă în continuare pentru că o să mă duc şi la Paris. Nu văd ce legătură avea Cupa Federaţiei cu Wimbledon şi cu Roland Garros, nu sunt turnee ITF. Asta nu am înţeles-o până acum. Mă duc la Paris, mă duc la Luvru şi la Turnul Eiffel şi să mănânc bine. Mă duc, da. Nu ştiu dacă sunt suspendat. Nu o să-mi dea acreditarea, dar bănuiesc că pot să merg ca spectator. Dacă domnul Ţiriac îmi dă un bilet nu ştiu de ce nu ar fi valabil. Depinde de câte bilete îmi dă domnul Ţiriac”, a spus Năstase.

Ilie Năstase a precizat că sunt mai mulţi oameni din tenis care sunt alături de el după incidentele de la meciul cu Marea Britanie, din Fed Cup: „Sunt câţiva alături de mine, dar nu o să mă laud acum că sunt în spatele meu. A fost foarte frumos pentru mine că Boris Becker m-a susţinut pe Instagram. Nu ştiu dacă voi vorbi cu Serena Wiliams, pentru că nu ştiu cât de gravă este situaţia, cât de urât i-au prezentat-o ei”.

Suspendat de ITF după meciul de FedCup cu Marea Britaniei şi interzis la Wimbledon şi la Roland Garros, Ilie Năstase a fost prezent pe podium, în Caja Magica, la festivitatea de premiere a finalistelor Madrid Open, Simona Halep şi Kristina Mladenovic. Turneul organizat de Ion Ţiriac se desfăşoară sub egida WTA.

Preşedintele WTA, Steve Simon, a precizat că prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de decernare a trofeului a umbrit ziua. El a menţionat că a fost iresponsabil şi inacceptabil din partea organizatorilor turneului să îi confere fostului tenisman un rol oficial, în condiţiile în care acesta este suspendat provizoriu de ITF.

Ilie Năstase a susţinut o conferinţă de presă cu ocazia lansării turneului Tennis Europe Junior Tour U-14, care va avea loc în perioada 22-28 mai, la Centrul Naţional de Tenis. La competiţie vor participa 210 jucători din 25 de ţări.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri