Estimare pesimistă privind revenirea Petrei Kvitova pe teren

Data actualizării: Data publicării:
Mutua Madrid Open - Day Eight
MADRID, SPAIN - MAY 09: Petra Kvitova of the Czech Republic in action against Svetlana Kuznetsova of Russia in the womens final during day eight of the Mutua Madrid Open tennis tournament at the Caja Magica on May 9, 2015 in Madrid, Spain. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Estimările privind perioada de recuperare a jucătoarei cehe de tenis Petra Kvitova, operată la degetele mâinii stângi rănite de un hoţ care a pătruns în loucinţa ei, au devenit mai pesimiste, medicul care a efectuat intervenţia chirurgicală vorbind de "şase luni, cel mai bun scenariu", potrivit BBC, citat de News.ro. Iniţial, perioada de indisponibilitate fusese estimată la trei luni.

Mutua Madrid Open - Day Eight
FOTO: Getty Images

Chirurgul Radek Kebrle a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă televizată în direct, că operaţia la mâna stângă a Petrei Kvitova a decurs "foarte bine, fără complicaţii", dar este nevoie să treacă trei luni până când jucătoarea să poată pune mâna pe racheta de tenis şi şase ca să o strângă bine şi să lovească mingea la un nivel competitiv.

"Când vorbim de o presiune (competitivă) a mâinii (pe rachetă), vorbim despre o perioadă de şase luni (până când va fi posibil). Ea este o sportivă tânără, sănătoasă... Dar este o rană destul de gravă", a declarat Kebrle, adăugând că toate degetele mâinii stângi au fost rănite când a apucat cuţitul atacatorului, informează Reuters.

Medicii au suturat tendoanele degetelor rănite. Mâna va sta bandajată două zile, după care Kvitova va purta o atelă timp de şase până la opt săptămâni.

Karel Tejkal, purtător de cuvânt al jucătoarei, a afirmat că sportiva cehă, clasată pe locul 11 WTA, este într-o condiţie psihică foarte bună după operaţie

"Este prea devreme să spunem exact când ve reveni în competiţii, dar Petra este pregătită să facă tot ce poate ca să se întoarcă şi să evolueze la cel mai înalt nivel. Petra este fericită de cum a decurs operaţia şi este într-o condiţie psihică bună", a declarat Tejkal.

Petra Kvitova, dublă câştigătoare a turneului de la Wimbledon, a fost atacată, marţi dimineaţă, în propria locuinţă de un hoţ, care a rănit-o la mână cu un cuţit. Atacul a avut loc în jurul orei locale 08.20, în apartamentul sportivei din apropierea centrului oraşului Prostejov. Atacatorul a rănit-o cu un cuţit pe Kvitova la mâna stângă, mâna cu care ea ţine racheta de tenis.

Potrivit presei locale, agresorul s-ar fi prezentat drept angajat al unei companii de electricitate şi ar fi intrat în apartamentul sportivei spunând că doreşte să citescă indexul contorului.

Agresorul a reuşit să fugă şi nu a fost prins până în prezent. Poliţia a făcut publice semnalmentele lui: o persoană slabă, înaltă de aproximativ 1,8 metri înălţime, cu ochi căprui şi în vârstă de circa 35 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri